...για τις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Αγαπητοί συνάδελφοι ,
Αποφάσισα να διεκδικήσω την ψήφο σας για την εκλογή μου για δεύτερη συνεχή τριετία στην Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας προκειμένου να συνεχίσουμε το έργο μας με την Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων (ΔΗΚΙ-Ο). Προσωπικά βλέπω τον ρόλο του Οικονομικού Επιμελητηρίου ως..
πολύ σημαντικό ειδικότερα στις έντονες περιόδους Οικονομικής Κρίσης που περνάμε. Το Οικονομικό Επιμελητήριο είναι και θα πρέπει να λειτουργεί ως Σύμβουλος της Πολιτείας σε Οικονομικά θέματα. 
Και πράγματι τα τελευταία 6 χρόνια το Οικονομικό Επιμελητήριο λειτούργησε όπου του δόθηκε η δυνατότητα ως σύμβουλος της Πολιτείας. Θα ήθελα να δω αυτό τον ρόλο να ενδυναμώνεται και ιδανικά θα ήθελα να δω ΙΚΑΝΟΥΣ συναδέλφους οικονομολόγους να στελεχώνουν τις διάφορες συμβουλευτικές επιτροπές για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των Οικονομικών Υπηρεσιών του Κράτους. 
Άλλα θέματα που θα προσπαθήσω να βοηθήσω στην επιτυχή διεκπεραίωση τους από την νέα διοίκηση περιλαμβάνουν τα εξής: 
· Την περαιτέρω κατοχύρωση και αναβάθμιση του Οικονομολογικού Επαγγέλματος. 
· Την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων Υπηρεσιών του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας. 
· Την πιστοποίηση και άλλων ειδικοτήτων του Οικονομολογικού Επαγγέλματος όπως του Οικονομολόγου – Μελετητή, του Χρηματοοικονομικού Συμβούλου, του Οικονομολογού στον Δημόσιο Τομέα και του Εσωτερικού Ελεγκτή. Ειδικά για τον τελευταίο κλάδο από τον οποίο προέρχομαι θα επιδιώξω την οριοθέτηση του επαγγέλματος μας, καθώς επί του παρόντος ο οποιοσδήποτε μπορεί να δηλώνει Εσωτερικός Ελεγκτής χωρίς να πληρεί ελάχιστα κριτήρια σπουδών και τεκμηριωμένης σχετικής επαγγελματικής προϋπηρεσίας. 
Είναι πολλά εκείνα τα οποία μπορούμε να πετύχουμε με την συνεργασία όλων και σίγουρα λύση ΔΕΝ αποτελεί ποτέ η αποχή από τις εκλογές. 
Με τιμή,
Δρ. Ανδρέας Γ. Κουτούπης

Ο Δρ. Ανδρέας Γ. Κουτούπης είναι ιδρυτής της Ομώνυμης εταιρείας Συμβούλων με βασικό αντικείμενο την Παροχή Υπηρεσιών Εσωτερικού Ελέγχου και την Επιμόρφωση Στελεχών Επιχειρήσεων. Εργάστηκε ως Ανώτερος Διευθυντής (Senior Manager) στο τμήμα Παροχής Υπηρεσιών Εσωτερικού Ελέγχου της PricewaterhouseCoopers Ελλάδος για περισσότερα από δέκα χρόνια έχοντας συμμετοχή σε ελεγκτικά και συμβουλευτικά έργα σε πάνω από 60 επιχειρήσεις και οργανισμούς. Είναι Λέκτορας Λογιστικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Διδάσκων Λογιστικής και Ελεγκτικής στο τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, στα τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στο Μεταπτυχιακό Φορολογίας και Ελεγκτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι κάτοχος πτυχίου Δημόσιας Διοίκησης (Πάντειο Πανεπιστήμιο), Μεταπτυχιακού στον Εσωτερικό Έλεγχο και στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (Cass Business School, City University, London-UK), Διδακτορικού Διπλώματος στην Εταιρική Διακυβέρνηση και τον Εσωτερικό Έλεγχο (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και πιστοποιημένος Εσωτερικός Ελεγκτής (CMIIA, CIA, CICA, CCSA). Η ερευνητική του δραστηριότητα περιλαμβάνει Δημοσιεύσεις σε επιστημονικά και επαγγελματικά περιοδικά σε θέματα Εταιρικής Διακυβέρνησης, Διαχείρισης Επιχειρηματικών Κινδύνων και Εσωτερικού Ελέγχου. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών και της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας εκλεγμένος με την Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων (ΔΗΚΙ-Ο).
 
Top