Με τον εκκεντρικό τρόπο ζωής και τον αέρα μυστηρίου να πλανάται , ο επιδεικτικός ιδρυτής του WikiLeaks Julian Assange φαίνεται ότι προσπαθεί να κάνει ότι  καλύτερό μπορεί για να δείξει ότι είναι βγαλμένος από ταινία του James Bond.
Αυτές οι εικόνες παρουσιάζουν το datacenter  Pionen, 30 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης σε ένα καταφύγιο πυρηνικής προστασίας , κομμάτι του παρελθόντος που άφησε πίσω του ο ψυχρός πόλεμος, στην Στοκχόλμη εκεί όπου όλα τα αρχεία WikiLeaks κρατιούνται.
Η απέραντη σπηλιά, που δημιουργήθηκε μέσα σε γρανίτη κάτω από το Vita Berg Park στη Στοκχόλμη, περιέχει μερικές ντουζίνες υπολογιστών που χρησιμοποιούνται για αποθήκευση από πολλές επιχειρήσεις ανά τον κόσμο.
Διάδρομοι γυαλιού, σεληνιακό δάπεδο, μηχανές υποβρυχίων , είναι μερικά από τα εντυπωσιακά στοιχεία που συναντάει κάποιος στην σπηλιά αυτή.
Η μη χρησιμοποιούμενη αποθήκη ανοίχτηκε πάλι το 2008 με το φουτουριστικό σχέδιό της των Σουηδών αρχιτεκτόνων France-Lanord, οι οποίοι εμπνεύστηκαν από τα σύνολα δεσμών που δημιουργήθηκαν από τον Sir Kenneth Adams.
Το σκληρό τοπίο «μαλακώνει» από τις τεχνητές εγκαταστάσεις που κρατούν  ζωντανές ένα λαμπρό ηλιακό φωτισμό και τεχνητούς καταρράκτες.
Ο Assange στράφηκε στην Σουηδία λόγω της νομοθεσία της για ελευθερία του λόγου. Σύμφωνα με τον Σουηδικό νόμο η Wikileaks δεν μπορεί να κατηγορηθεί ούτε σαν εταιρία αλλά ούτε και ο κόσμος που εργάζεται σε αυτή.

Οι υποβρύχιες μηχανές χρησιμοποιούνται ως γεννήτριες έκτακτης ανάγκης.

η είσοδος του "πυρηνικού" καταφυγίου της Wikileaks

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:
 
Top