Από το : Gavros.gr
Να είναι αυτόνομος, αυτάρκης και αυτοδύναμος ο Ολυμπιακός σε μερικά χρόνια. Αυτό είναι το πλάνο για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Μετά τη Γ.Σ. του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού επακολούθησε η συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου...
«Καραϊσκάκη», η οποία, ομολογουμένως, ήταν εντυπωσιακή. Ο Νίκος Καραχάλιος, εκπρόσωπος της ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη, παρουσίασε, όχι με λεπτομέρειες αλλά πάντως όχι και περιληπτικά, το πλάνο που θα κάνει αυτάρκη, αυτόνομο και αυτοδύναμο τον Ολυμπιακό. Είναι οι τρεις λέξεις που χρησιμοποίησε, εκτός των άλλων, που συνιστούν το όραμα για τον Σύνδεσμο.

Ο Καραχάλιος καθόταν στο πάνελ παρέα με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Λεωνίδα Θεοδωρακάκη, τον ταμία Δήμο Λαζαρίδη και έναν εκκολαπτόμενο ποδοσφαιριστή, τον Μελέτη, ο οποίος, όπως τόνισε ο Καραχάλιος, θέλει να γίνει Γκαλέτι.

Το πλάνο φέρνει ένα δυνατό «Ολυμπιακό 2020» και επίκεινται συναντήσεις, οι οποίες δεν θα είναι κρίσιμες, υπό την έννοια ότι θα συνεδριάσει το Δ.Σ., αλλά διότι και επισήμως ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός θα ανοίξει τις πύλες του προς τον κόσμο και από εκείνον θα περιμένει τη βοήθεια ώστε να βγει από το αδιέξοδο. «Αφού μπορεί η Μπαρτσελόνα, μπορούμε και εμείς», ισχυρίστηκε ο Καραχάλιος σε μία συνάντηση στην οποία πήραν τον λόγο αθλητές και προπονητές από τα τμήματα του Συνδέσμου.

Ο πολίστας Βαγγέλης Δελακάς, ο αρχηγός της ομάδας βόλεϊ Ανδρών, Ανδρέας Ανδρεάδης, η βολεϊμπολίστρια Άννα Καββαθά, ο προπονητής της ομάδας πόλο Γυναικών, Χάρης Παυλίδης και ο πρωταθλητής ιστιοπλόος Αιμίλιος Παπαθανασίου.

Όλοι εξέφρασαν τον προβληματισμό που υπάρχει και τα προβλήματα που έχουν οι αθλητές των τμημάτων και όλοι δεσμεύτηκαν για υπομονή. Ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, πάντως, τόνισε ότι «απλώς πρέπει να κάνουν ακόμα λίγη υπομονή».

* Στην αίθουσα ήταν και ο αρχισκάουτ του Ολυμπιακού, Ανδρέας Νινιάδης, ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Βετεράνων, Αντώνης Γλύκας και ο παλιός ποδοσφαιριστής Τάκης Γκώνιας.

* Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Γιάννης Νικολάκης.

* Στον χώρο βρέθηκε και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Πέτρος Μίχος, αλλά και ο Κίμων Κοκορόγιαννης.

Ο Νίκος Καραχάλιος αρχικά είπε: "Θέλουμε να βλέπουμε νέα παιδιά που να αποτελέσουν τον Ολυμπιακό του 2020. Να ανανεώνεται να προσφέρει στα νέα παιδιά. Να προσφέρει υποδομές, στάδια, υποστήριξη, τη ψυχή του και την καρδιά του. Αυτό που δεν έχει προσφέρει ο Ολυμπιακός, όπως θα έπρεπε, είναι η συνέπεια απέναντι σε πολλά παιδιά. Στα παιδιά του βόλεϊ, του πόλο. Υπάρχει ένα ερώτημα, πως μπορεί να βγει ο Ολυμπιακός από τη δύσκολη θέση".

Ο κύριος Καραχάλιος έδειξε φωτογραφία με τα σκουφάκια στη πισίνα από το ματς με τον Παναθηναϊκό και τη σχολίασε: "Σε άλλες εποχές θα θεωρείτο κακή. Ήταν απολύτως επιβεβλημένη, για να δείξει ότι δεν πάει άλλο. Δείχνει ότι υπάρχουν αθλητές σε σημείο απόγνωσης".

Παρακάτω επεσήμανε: "Θελήσαμε να κάνουμε τώρα τη συνέντευξη Τύπου, πριν την αλλαγή του χρόνου, για να βάλουμε τις βάσεις σε ένα πρόγραμμα έξι μηνών, να βγει ο σύλλογος από τη δύσκολη θέση. Σε συνεργασία με την προηγούμενη διοίκηση", ήταν τα λόγια του, για να συνεχίσει από εκεί και πέρα. "Μπορούμε να κάνουμε έναν οργανισμό, στα πρότυπα της Μπαρτσελόνα. Τώρα τα έσοδα είναι από τα μέλη, αλλά πλέον μπορούμε να το κάνουμε αυτό και με τα εισιτήρια και μέσω κινητών".

Με λίγα λόγια ο κ. Καραχάλιος προτείνει έναν επαναστατικό τρόπο με τον οποίο μπορούν να έχει έσοδα ο Ερασιτέχνης. Με ένα απλό SMS δηλαδή, που θα στέλνει κάθε οπαδός, ο Θρύλος θα έχει έσοδα.

Όλοι όσοι μίλησαν, τόνισαν την ανάγκη του Ερασιτέχνη να σωθεί και η υπόσχεση πως ο σύλλογος θα βγει από τον... βούρκο, θεωρείται πλέον πράξη...
 
Top