Το ταλέντο του στο... τρέξιμο και η απόδοσή του στην ομαδική εργασία είχαν φανεί από νωρίς. Από τότε που έτρεχε 400 μέτρα στο Γ. Σ. Κερατσινίου και έπαιζε μπάσκετ με την ομάδα του Φάρου, στον οποίο σήμερα είναι πρόεδρος. Αυτό κάνει και τώρα ο κ. Λουκάς Τζανής, λίγες μέρες, αφού εκλέχθηκε δήμαρχος στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα. Τρέχει και στηρίζει τη συλλογική δουλειά.

Μεγάλο του όραμα, όπως εξηγεί στο «Εθνος της Κυριακής», είναι η ανάπτυξη θέσεων εργασίας στον δήμο του, αλλά δεν κρύβει και την ευαισθησία του για τους νέους, τους οποίους επιθυμεί να δει να αθλούνται. «Ο αθλητισμός σε μαθαίνει να χάνεις. Οταν υποστείς μια ήττα, πεισμώνεις, κάνεις αυτοκριτική και έπειτα ετοιμάζεσαι να νικήσεις στον επόμενο αγώνα. Τα παιδιά σήμερα τα μεγαλώνουμε σαν πριγκιπόπουλα... Κερδίζεις πολλά από τον αθλητισμό. Αποκτάς πειθαρχία, έχεις στόχο, συνεργάζεσαι...».
Το κολυμβητήριο. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου είναι «το Α και το Ω» στην προσπάθεια να ενδυναμώσει κι άλλο το αθλητικό κύτταρο της περιοχής. «Για παράδειγμα το κολυμβητήριο του Κερατσινίου είναι ένα''κόσμημα''. Δούλεψαν και οι τρεις προηγούμενοι δήμαρχοι γι’ αυτό. Είναιένα υγιές οικοδόμημα και εμείς ήρθαμε επίσης για να οικοδομήσουμε, όχι για να γκρεμίσουμε.
Τώρα αναζητούμε τα κεφάλαια και τις επενδύσεις για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας και ευτυχώς τα καταφέρνουμε». Τα κεφάλαια αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία «πράσινων ζωνών», ενώ όπως τονίζει ο κ. Τζανής επιθυμεί και την πολιτισμική ανάπτυξη της περιοχής: «Θέλουμε να αναδείξουμε τον Μικρασιατικό πολιτισμό, καθώς η περιοχή μας κατοικήθηκε από πρόσφυγες. Τα προγράμματα ανάπτυξης θα δώσουν και θέσεις εργασίας.
Η ανεργία στον δήμο είναι μεγάλη. Είμαι φαρμακοποιός και βλέπω τους δημότες να μην έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν για να αγοράσουν τα φάρμακά τους». Γι’ αυτό ευγνωμονεί τον αθλητισμό που τον έμαθε να... τρέχει, έτσι ώστε σήμερα να μπορεί ν’ αναζητεί ασταμάτητα τους πόρους που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του Δήμου του και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
 
Top