Το Σωματείο Ναυτικών Πρακτόρων Αττικής & Πειραιά (ΣΩ.Ν.Π.Α.Π)  απέστειλε δελτίο τύπου, όπου διαμαρτύρεται για διάφορα δημοσιεύματα ιστοσελίδων και blog εναντίον Λιμενικών με απώτερο σκοπό την διάλυση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αλλα και συγκεκριμένου τμήματος του.Χαρακτηστικά αναφέρει ότι προσωπικά συμφέροντα βρίσκονται πίσω απο την επίθεση προς τον προϊστάμενο του τμήματος Ναυτολογίας , επίθεση η οποία σύμφωνα με τους Πράκτορες θα βλάψει και τις εργασίες τους αφού εδώ και χρόνια η λειτουργία του τμήματος είναι άψογη προς όλους.
Διαβάστε την επιστολή-διαμαρτυρία του ΣΩ.Ν.Π.Α.Π.
Εδώ και μερικές  μέρες είμαστε μάρτυρες μιας επίθεσης  εναντίον του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά , επίθεσης εναντίον  αξιωματικών αλλά και της ηγεσίας του ΚΛΠ και του ΥΘΥΝΑ, με αφορμή δημοσιεύματα  που αναφέρονται , ότι ο Απόστολος Βεντούρης  ήταν ναυτολογημένος σε διάφορα πλοία του εδώ και περίπου 20 χρόνια.
Δεν θα αναφερθούμε τόσο σε αυτό το κομμάτι απλά θα σας ενημερώσουμε, ως οι κύριοι γνώστες του αντικειμένου που είμαστε εμείς οι Ναυτικοί Πράκτορες  , ότι ο νόμος καλώς ή κακώς του δίνει το δικαίωμα .Τώρα αν έγιναν κάποιες παρατυπίες όπως η μη εμφάνιση στο τμήμα ναυτολογίας του εφοπλιστή το μόνο που έχουμε να αναφέρουμε είναι ότι μικρή σημασία έχει γιατί αυτό μπορεί να γίνει με μια υπεύθυνη δήλωση ή ενός σημειώματος του πλοιάρχου, απλά θα υπενθυμίσουμε  ότι δεν έγιναν όλα «τώρα» αλλα εδώ και 20 χρόνια.
Χιλιάδες  ναυτικοί έχουν ναυτολογηθεί και αποναυτολογηθεί χωρίς να είναι παρών και αυτό σίγουρα δεν είναι άξιο λόγου.  Αν «κλέβει» την θέση ενός ναυτικού του οποίου την θέση καταλαμβάνει στο ΔΙΚΟ του πλοίο δεν θα το κρίνει κανείς .
Αν ήταν επιβαίνων  στα πλοία που είχε ναυτολογηθεί  ή αυτό  δεν το ελέγχει το ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΟΛΟΓΙΑΣ του ΚΛΠ αλλά άλλο τμήμα που είναι αρμόδιο.

Στο κομμάτι που θα δώσουμε έμφαση είναι στην επίθεση που δέχτηκε το λιμενικό σώμα και συγκεκριμένα το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ και οι αξιωματικοί του.
Το ΚΛΠ είναι το μεγαλύτερο  λιμεναρχείο  και το καλύτερο σχολείο για όλους μας στην Ελλάδα . Το τμήμα της Ναυτολογίας είναι σίγουρα επίσης το καλύτερο τμήμα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι αξιωματικοί , υπαξιωματικοί και λιμενοφύλακες του τμήματος της Ναυτολογίας του ΚΛΠ που βρίσκονται στην δύσκολη αυτή θέση σήμερα είναι άρτια καταρτισμένοι, ευγενικοί , συνεργάσιμοι και κυρίως δεν είναι τεμπέληδες. Ο προϊστάμενος της Ναυτολογίας ,πλωτάρχης κ. Τριαντάφυλλος Λάμπρος ο οποίος βάλλεται και συκοφαντείτε  βάναυσα  είναι από τους καλύτερους αξιωματικούς που έχει περάσει από τον «πάγκο» της ναυτολογίας, αλλα και από την θέση του προϊσταμένου.  Επί των ημερών του πολλά  προβλήματα που υπήρχαν για «χρόνια» έχουν λυθεί , η γραφειοκρατία έχει εξαφανιστεί, ο χρόνος αναμονής των συναλλασσομένων με την υπηρεσία είναι πολύ μικρός σε αντίθεση με άλλα λιμεναρχεία που μπορεί να χρειαστεί και ολόκληρη εργάσιμη ημέρα για να διεκπεραιώσει ο συναλλασσόμενος πολύ απλά πράγματα.

Η υπηρεσία επί των ημερών του έχει μοντελοποιηθεί  σε τεράστιο βαθμό και χωρίς το τονίζουμε αυτό, την βοήθεια του υπουργείου αλλά με την βοήθεια την δική μας αλλά και την προσωπική εργασία των λιμενικών του τμήματος, οι καρτέλες και οι τεράστιοι φάκελοι έχουν πλέον γίνει αρχεία σε υπολογιστές και το προσωπικό του τμήματος είναι άρτια εκπαιδευμένο. Επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι το τμήμα Ναυτολογίας του ΚΛΠ είναι το μοναδικό που δουλεύει και τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα με ιδίο προσωπικό και όχι με τον Αξιωματικό Ασφαλείας.

Αυτό που μας ενόχλησε και αναγκαζόμαστε να παρέμβουμε και να πάρουμε θέση  είναι οι άδικες και ανεύθυνες κατηγορίες μερικών δημοσιογράφων, που με  αφορμή τον εφοπλιστή κατηγορούν τον πλωτάρχη ονομαστικά τους προϊσταμένους  του και όλο το Λιμενικό σώμα ανώνυμα. Ο τρόπος που γράφουν τα άρθρα τους  δηλώνει καθαρά  ότι είναι υποκινούμενοι  από κάποιους  μέσα από το Λιμενικό Σώμα. Έχουν γίνει γνωστά μεταθέσεις ,αντιπαραθέσεις και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς . Η απορία μας είναι όμως πως τα έμαθαν;  αφού εδώ και καιρό κατηγορούν το Υπουργείο και την ηγεσία του ότι τους έχει αποκλείσει από κάθε ενημέρωση;
Σίγουρα οι αντιπαραθέσεις μερικών δημοσιογράφων ,διαφόρων ιστοσελίδων αλλα και blog που και εμείς διαβάζουμε καθημερινά, γιατί τα θεωρούμε άξια να τα διαβάσουμε και να ενημερωθούμε, για την ηγεσία του Υπουργείου , τους  έχει κάνει να βλέπουν τα πράγματα όπως εκείνοι θέλουν με μοναδικό σκοπό να αποδείξουν ότι έχουν δίκιο. Εμείς ως άνθρωποι της καθημερινότητας στο λιμάνι δηλώνουμε ότι έχουν δίκιο σε πολλά πράγματα, αλλά οι προσωπικές αντιπαραθέσεις δεν δίνουν σε κανέναν το δικαίωμα να σπιλώνει ονόματα και υπολήψεις για προσωπικά δημοσιογραφικά συμφέροντα.

Είναι γνωστό στους κύκλους μας εδώ και χρόνια ότι η σωστή δουλειά που γίνεται  στο τμήμα ναυτολογίας του ΚΛΠ «ενοχλεί» κάποιους.  Όλοι γνωρίζουν τον εσωτερικό πόλεμο που έχει κηρυχτεί και όλοι   «στην πιάτσα» ξέρουν γιατί γίνεται αυτό. Δεν είδαμε όμως κανέναν δημοσιογράφο να ασχολείται με το συγκεκριμένο πρόβλημα εδω που και τρία χρόνια υπάρχει , απλά τώρα που πρέπει να δημιουργηθεί θέμα,  για να εξυπηρετηθούν προσωπικά συμφέροντα  χτυπούν το καλύτερο Λιμεναρχείο στην Ελλάδα και την ηγεσία του. Φαίνεται ότι στην χώρα μας όταν κάτι πάει καλά πρέπει αυτομάτως να διαλυθεί .  Δεν είναι δυνατόν όμως αυτό να μείνει άλλο ασχολίαστο από την πλευρά μας , αφού εμείς είμαστε αυτοί που θα διαβιώσουμε  το πρόβλημα. Το πρόβλημα που έχει αυτή την στιγμή το ΚΛΠ θα γίνει δικό μας πρόβλημα αφού είναι γνωστό εδω και χρόνια ότι όταν γίνεται κάποια αλλαγή σε θέσεις στο λιμενικό ,μάλιστα μετά από τέτοια γεγονότα δεν έχουμε ποτέ καλά αποτελέσματα.
Έχουμε δώσει μάχες για να λειτουργεί σωστά το ΚΛΠ , έχουμε τσακωθεί με όλους,  πολλούς αξιωματικούς  που είναι ή ήταν στο Λιμεναρχείο και σε άλλα Λ.Τ. τμήματα για να γίνει η δουλειά μας όπως πρέπει και σίγουρα δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν αρμόδιο ή μη να καταστρέψει ότι καλό δημιουργήσαμε,  για προσωπικά συμφέροντα. Σίγουρα όποιος παρανομεί πρέπει να τιμωρείται και να απομακρύνεται αλλα όχι με ψεύτικες κατηγορίες, συκοφαντίες   και με ρεπορτάζ που παρουσιάζουν μόνο την μία πλευρά και δεν διασταυρώνουν τις πληροφορίες .

Εμείς δημοσιογράφοι δεν είμαστε, αλλα επειδή «παροικούμε εντός»  δίνουμε μια συμβουλή σε  όλες τις κατευθύνσεις.

Προς τους λιμενικούς που δημιουργούν το πρόβλημα λέμε τα εξής:

Σταματήστε να δημιουργείτε προβλήματα και επιτέλους κάντε σωστά την δουλειά σας. Τόσο καιρό προσπαθούσαμε με επίσημο τρόπο να σας κάνουμε να καταλάβετε κάποια πράγματα. Εάν διαλύσετε αντί να φτιάξετε ακόμα καλύτερο το ΚΛΠ, θα μας βρείτε απέναντί σας. Βλέπετε η κρίση μας κάνει να καταλαβαίνουμε , ότι πρέπει να γίνουμε ακόμα πιο σκληροί, γιατί εμείς κύριοι πρέπει να δουλέψουμε για να ζήσουμε.

Προς τους δημοσιογράφους που αναπαράγουν τα προβλήματα :

Αν θέλετε να κάνετε ρεπορτάζ σωστό ελάτε σε εμάς και ρωτήστε εμάς. Εμείς είμαστε οι απόλυτοι γνώστες των πραγμάτων στην Ναυτιλία και ειδικά στα λιμάνια και στα πλοία. Ασχοληθείτε  με τα σοβαρά προβλήματα όπως  είναι η αύξηση των τελών του ΟΛΠ για τα κρουαζιερόπλοια που βγάλαμε μόνο εμείς στην δημοσιότητα, ασχοληθείτε γιατί τα πλοία δεν έρχονται στον Πειραιά ; Εκεί δεν σας ενημέρωσαν τα λαγωνικά σας ή μήπως σας είναι αδιάφορο ως θέμα; Δεν σας ενδιαφέρει που ο ΟΛΠ καταστρέφει την κρουαζιέρα στον Πειραιά ή μήπως όλοι εσείς θα μετακομίσετε σε άλλα λιμάνια για να κάνετε το ρεπορτάζ  των κρουαζιερόπλοιων ;  γιατί στον Πειραιά σε λίγο πλοία θα ακούμε και πλοία δεν θα βλέπουμε ή  θα τα βλέπουμε μόνο με τα κιάλια. 
ΣΩ.Ν.Π.Α.Π.
 
Top