Το αποτέλεσμα ήταν 2-2, αλλά ποιός νοιάζεται για κάτι τέτοιο;


Η ομάδα του Ολυμπιακού έφερε ισοπαλία στο κατάμεστο (!) «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στην ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν, αλλά το ζητούμενο ήταν ο σκοπός. Και όσοι βρέθηκαν στο φαληρικό γήπεδο έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Τα έσοδα από το παιχνίδι αυτό θα πάνε σε όσους υποφέρουν σε Αϊτή και Πακιστάν, αλλά και σε άλλα ιδρύματα. Η πρωτοβουλία, όμως, του Ρονάλντο και του Ζιντάν, αξίζει επαίνους. Ο ελληνικός λαός, ο κόσμος που δοκιμάζεται στην πατρίδα μας, απέδειξε πως παραμένει πλούσιος σε συναισθήματα! Και έβαλε έτσι γκολ στη φτώχεια! Πλήρωσε και αγόρασε εισιτήριο, έτρεξε και πήγε στο γήπεδο, αγνόησε τις δυσκολίες από την απεργία των μέσων μαζικής μεταφοράς.


Στις εξέδρες του γηπέδου βρέθηκε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο κ. Κ. Παπούλιας, γιατί το συγκεκριμένο ματς ήταν σπουδαίο σε ό,τι αφορά στη σημασία του. Τα φώτα της δημοσιότητας θα πέσουν στον Ολυμπιακό και σε μια κίνηση που έχει συμβολική, αλλά και ουσιαστική σημασία. Υπήρξε κινητοποίηση και όλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Και φυσικά ο κόσμος που έσπευσε να δει ξανά τους αγαπημένους του παίκτες και να χειροκροτήσει διάσημους άσους από όλο τον κόσμο και φυσικά τον μοναδικό Ζιζού!


Τα γκολ πέτυχαν ο Πορτογάλος Σα Πίντο (9' και 19') και ο Κώστας Μήτρογλου (27' και 51'). Τονίζεται, ωστόσο, ξανά πως το τελικό 2-2, μικρή σημασία έχει. Ο Ολυμπιακός δέχθηκε τα δύο γκολ όταν έπαιζαν οι βετεράνοι και μετά με τους βασικούς, έφτασε στην ισοφάριση και προς το τέλος είχε και δοκάρι με τον Μοντέστο (89').


Το ματς άρχισαν οι Μέγιερι, Τουρέ Γιάγια, Γιαννακόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Καρεμπέ, Γεωργάτος, Αμανατίδης, Νινιάδης, Κοβάσεβιτς, Αλεξανδρής. Μετά το 24' πήραν θέση οι εν ενεργεία παίκτες του Ολυμπιακού(πλην Ντουντού, Ιμπαγάσα), ενώ μετά το 70' μπήκε στην ομάδα και ο Ανατολάκης.


Οι «φίλοι του Ζιντάν » έπαιξαν με τους : Νικοπολίδη, Γουίλιαμ, Αλμπιόλ, Ντιαρά, Ρόναλντ Ντε Μπουρ, Φαν Μπρόνκχορστ, Ζιντάν, Σα Πίντο, Νούνο Γκόμες, Κορνέλ, Ιλιε.


Ο Νικοπολίδης συμμετείχε στο παιχνίδι με την ομάδα του Ζιντάν(αντικαστάθηκε στο 73' από τον Κοβάσεβιτς), ο Καρεμπέ, ο Γιάγια Τουρέ και ο Κοβάσεβιτς αγωνίστηκαν και με τις δύο ομάδες και στο δεύτερο ημίχρονο έγιναν αρκετές αλλαγές(πήρε μέρος και ο Φαν Χόιντοκ). Ο Ρονάλντο έδωσε το παρών στο Νέο Φάληρο, έβγαλε φωτογραφίες και με τους διοικούντες του Ολυμπιακού, αλλά λόγω τραυματισμού δεν αγωνίστηκε καθόλου.


Ο Καρεμπέ υποστήριξε πως «είμαι σε καλή φόρμα» και γενικά έδειξε ευδιάθετος, ο Ζιντάν είπε «οι Ελληνες είναι φιλάνθρωποι, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί γνωρίζω τις δυσκολίες που περνούν με την οικονομική κρίση» και ο Ρονάλντο από τη δική του πλευρά τόνισε: «το όνειρό μου είναι να εξαλειφθεί η φτώχεια. Αυτός ο αγώνας είναι μια δική μου ιδέα.Πιστεύω ότι αν και είμαστε ποδοσφαιριστές και όχι πολιτικοί, μπορούμε να βοηθήσουμε. Ευχαριστώ τον Ολυμπιακό».
"ΝΕΑ"
 
Top