Ο Δημοσθένης Σταματάτος, με αφορμή τα αποτελέσματα των εκλογών, την προσωπική του εκλογή, την άνετη ανάδειξη του συνδυασμού “Κίνηση Πολιτών Νίκαιας - Ρέντη” του Γιώργου Ιωακειμίδη, ως πρώτη δύναμη, στον ενιαίο Δήμο Νίκαιας – Ρέντη και την ανάληψη των καθηκόντων μας από 1η Ιανουαρίου 2011, απέστειλε προς τους δημότες της ενιαίας πια πόλης, την παρακάτω ανοιχτή ευχαριστήρια επιστολή:  
Δημότη της  Νίκαιας και του Ρέντη,
Νοιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω προσωπικά, από καρδιάς για τη μεγάλη τιμή που μου κάνατε, με την εκλογή μου, να μου δώσετε την ευκαιρία να βοηθήσω ενεργά την ενιαία πια πόλη μας, τον Δήμο Νίκαιας – Ρέντη.
Το γεγονός το ότι με αναδείξατε πρώτο σε ψήφους στη Νίκαια, όπως είναι απόλυτα φυσικό είναι μια ιδιαίτερη τιμή για μένα, μια αναγνώριση του αγώνα μου όλα αυτά τα χρόνια, για μια σωστή δημοτική αρχή, αλλά παράλληλα με γεμίζει και με ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες, να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου δείξατε.  
Οι Νικαιώτες  και οι Νικαιώτισες έδειξαν ξεκάθαρα ότι αποφάσισαν να γυρίσουν σελίδα και να εμπιστευθούν νέους ανθρώπους, αφήνοντας πίσω τους όλους αυτούς που τους διοίκησαν τα τελευταία χρόνια και έφεραν την πόλη στην σημερινή τραγική κατάσταση.
Είναι φανερό ότι η καινούργια μας πόλη έχει ανάγκη όλες τις υγιής δυνάμεις ενωμένες, αφήνοντας στο περιθώριο τις κομματικές στάμπες και τα μεγάλα λόγια. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που κι εγώ προσωπικά, αν και αντιπολίτευση του Γιώργου Ιωακειμίδη στον Ρέντη, αποφάσισα να συστρατευτώ μαζί του, μπροστά στο κοινό καλό και στο ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Μια απόφαση που την πήρα εύκολα γνωρίζοντας το τεράστιο έργο που έχει παρουσιάσει ο Γιώργος Ιωακειμίδης τα τελευταία 16 χρόνια στον Ρέντη και μια απόφαση πού επιβραβεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο, με την ψήφο σας. 
Να είστε  όλοι σίγουροι ότι η επιλογή σας να εκλέξετε πρώτη και με διαφορά την «Κίνηση Πολιτών Νίκαιας - Ρέντη» του Γιώργου Ιωακειμίδη, ήταν η καλύτερη που θα μπορούσατε να έχετε πάρει προκειμένου η ιστορική Νίκαια να βρει και πάλι τον δρόμο της.  
Κλείνοντας  θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα  και όλους τους Ρεντιώτες και  τις Ρεντιώτισες, με την απόφασή  τους να μας δώσουν αυτό το πραγματικά απίστευτο ποσοστό, πρωτοφανές και σε πανελλήνιο επίπεδο και το οποίο δείχνει και τη βαθιά σχέση εμπιστοσύνης που έχει δημιουργήσει με όλους εμάς που διεκδικούμε και τιμάμε την ψήφο του, όλα αυτά τα χρόνια.
Η καινούργια μας πόλη, ο ενιαίος Δήμος Νίκαιας – Ρέντη, βρίσκεται σ’ ένα κομβικό σημείο και έχει ανάγκη την βοήθεια όλων, στην πραγματικά δύσκολη οικονομική κατάσταση. Να είστε σίγουροι ότι όλοι εμείς που αποτελούμε την “Κίνηση Πολιτών Νίκαιας – Ρέντη” μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε να έρθουν καλύτερες μέρες για όλους μας 
Σας ευχαριστώ
Δημοσθένης  Σταματάτος.
 
Top