Πρωταθλητής χειμώνα αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός, καθώς με αυτογκόλ του Κατσιαρού στο 35' νίκησε 1-0 μέσα στη Λάρισα, για την 15η αγωνιστική του..... πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα.
Ετσι στο τέλος του α' γύρου αποσπάστηκε πέντε βαθμούς από τον δεύτερο Παναθηναϊκό, ενώ "βύθισε" κι άλλο την ΑΕΛ στον πάτο της βαθμολογίας.


Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, που ήθελε να εκματαλλευτεί τις απώλειες που είχαν οι άλλες ομάδες στην κορυφή της βαθμολογίας και να απομακρυνθεί, μπήκε δυνατά και πήρε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα. Η ουραγός Λάρισα, που είδε να νικούν ή τουλάχιστον να μην χάνουν, όλες οι άλλες ομάδες που βρίσκονται κοντά της στη βαθμολογία, «καιγόταν» για τη νίκη, όμως αναγκάστηκε από την αρχή να αμύνεται και απλώς επιχειρούσε κάποιες αντεπιθέσεις, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.


Παρά την πίεση του Ολυμπιακού, οι φάσεις και το γκολ προέκυψαν μετά το πρώτο μισάωρο και κυρίως είχαν πρωταγωνιστή τον Ολοφ Μέλμπεργκ. Στο 31' και σε κόρνερ του Ζαϊρί, ο Σουηδός πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Αμπάρης απέκρουσε ενστικτωδώς. Στο 32' ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ είχε νέα επέμβαση σε σουτ του Ραούλ Μπράβο και στο 34' σε σουτ του Ριέρα. Στο 35' ο Μπέλμπεργκ ελίχθηκε μέσα στην περιοχή, σούταρε συρτά και ο Κατσιαρός στην προσπάθειά του να κόψει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.


Οι γηπεδούχοι είχαν τη μοναδική ευκαιρία του ημιχρόνου στο 41', όταν ο Κουζέν βρέθηκε μόνος απέναντι στον Πάρντο, αλλά ο τελευταίος έπεσε σωστά και έσωσε την εστία της ομάδας του. Ετσι ο Ολυμπιακός πήγε με προβάδισμα στα αποδυτήρια.
πηγη:skai.gr


 
Top