Τη διάθεση προσφοράς και συμμετοχής της κοινωνίας στο εγχείρημα που αναλαμβάνει η νέα δημοτική αρχή Κερατσινίου – Δραπετσώνας έδειξαν με την παρουσία τους στη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Λουκά Τζανή και του δημοτικού συμβουλίου, τα χίλια και πλέον άτομα που παρέστησαν στο κλειστό Γυμναστήριο του Κερατσινίου.


Κατά την ομιλία του ο κ. Τζανής αναφέρθηκε στο τρίπτυχο «Συμμετοχή - Διαφάνεια – Ανθρωπιά» στο οποίο θα στηριχτεί η δράση και η λειτουργία της δημοτικής του αρχής για να ανταποκριθεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης στην εντολή αλλαγής και προόδου που έλαβε από τους δημότες στις 14 Νοεμβρίου.
«Η σημερινή ορκωμοσία, για τους Κερατσινιώτες και τους Δραπετσωνίτες, αποτελεί ορόσημο στην ιστορική μας πορεία και έχει ξεχωριστή αξία γιατί σήμερα ξεκινάει μια κοινή πορεία για τους δύο πρώην δήμους που ενώνουν τις αγωνίες τους, τις λαχτάρες για μια καλύτερη και πιο ανθρώπινη πόλη σε μια ενότητα καρδιάς» τόνισε ο δήμαρχος.


Παραλαμβάνουμε έναν Δήμο χωρίς πιστοληπτική ικανότητα απέναντι στους προμηθευτές του και αφερέγγυο στους συμπατριώτες μας εμπόρους και επιχειρηματίες. Είναι μια λυπηρή παρακαταθήκη για την επόμενη μέρα.


Τα μεγάλα προβλήματα, όπως, τα απορρίμματα, η αντιπλημμυρική προστασία, η αποχέτευση, η κοινωνική αλληλεγγύη, το παραλιακό μέτωπο, οι αστικές αναπλάσεις, η οδοποιία, οι επιχειρηματικές καινοτομίες, το εμπόριο, η απασχόληση, η υγεία, η πρόνοια, η εξυπηρέτηση και ασφάλεια των πολιτών, πρέπει να βρουν τις λύσεις τους και πάνω απ' όλα η ανάπτυξη της χώρας στο μερίδιο που αναλογεί στη δημοτική αρχή».


Ο κ. Τζανής έδωσε έμφαση στην προσπάθεια αναγέννησης και απηύθυνε πρόσκληση σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις ώστε να μη λείψει κανείς. Κατέστησε δε σαφές ότι θα επιδιώξει την αξιοποίηση όλων των δυνάμεων του δημοτικού συμβουλίου.


Ο Δήμαρχος έστειλε παράλληλα το μήνυμα στους συνεργάτες του αλλά και σε όλους όσοι αναλάβουν θέσεις ευθύνης ότι δεν θα επιτρέψει φαινόμενα αλαζονείας και διαφθοράς. Αντιθέτως, θα τα πατάξει, όπως χαρακτηριστικά είπε.


Διαβεβαίωσε δε τους δημότες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας ότι η πολιτική ηγεσία του Δήμου θα στέκεται με αγάπη στα προβλήματα των πολιτών, θα είναι υπηρέτης της κοινωνίας και πάντοτε στην υπηρεσία του πολίτη με σεμνότητα, υπευθυνότητα και εργατικότητα. «Ο όρκος που δώσαμε πριν από λίγο, είναι όρκος τιμής και ευθύνης» κατέληξε ο Δήμαρχος.
 
Top