Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη
Από το newsletter (παρατίθεται εν συνεχεία) της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" και τον τονισμό συγκεκριμένης φράσης είναι εμφανές ότι η κ. Μπακογιάννη επιδιώκει (καθυστερημένα μεν, αλλά σε απόλυτη συμφωνία με την απαίτηση των έκρυθμων καιρών) να εμφανίζεται ως η εναλλακτική πρόταση ρεαλιστικής πολιτικής που βρίσκεται εκτός συστήματος και πολεμιέται ανελέητα από αυτό. Έχοντας, όμως, συναρμονιστεί απόλυτα η πρότερη πολιτική της καριέρα με ηγεμόνες του Τύπου, οι οποίοι με ή χωρίς ΔΟΛο την στήριζαν (και την στηρίζουν) έμπρακτα σε κάθε κίνησή της και την προμόταραν εμφανώς όταν εκείνη κατείχε τη θέση της δημάρχου Αθηναίων, αλλά και της υπουργού Εξωτερικών, είναι πολύ δύσκολο να καταφέρει να μεταπείσει τη κοινή γνώμη ότι βρίσκεται εκτός συστήματος. Μπορεί πράγματι πρώην σύμμαχοί της, τώρα να βρίσκονται στην απέναντι όχθη και να βάλλουν εναντίον της ή να γίνονται εποχιακά σύμμαχοί της κατά το δοκούν (βλ.π. τώρα ο κ. Αλαφούζος), αλλά μόνο ως λάθος (που ενδεχόμενα θα πληρώσει ακριβά, αρχής γενομένης από σήμερα που δημοσιεύονται ενδιαφέροντα στοιχεία από το Wikileaks που την αφορούν, στο "Πρώτο Θέμα") μπορεί να καταλογισθεί η επιλεκτική και ονομαστική αναφορά στον Θέμο Αναστασιάδη και η υπενθύμιση της υπόθεσής του. Η μέση κοινή ελληνική μνήμη δύσκολα ξεχνά ότι ο κ. Αναστασιάδης τουλάχιστον λογοδότησε και πέρασε το κατώφλι του ανακριτή σε αντίθεση με άλλους "Μεγάλους" του Τύπου που προστατεύονται και η κ. Μπακογιάννη ποτέ δεν ανέφερε (εσκεμμένα;). Ερώτημα, δε, γεννά η στιγμή που η πρώην υπουργός ενθυμήθηκε την υπόθεση, ενώ διαδραματίστηκε όταν εκείνη ήταν το πιο προβεβλημένο κυβερνητικό στέλεχος. 
Ακολουθεί, ολόκληρη η άστοχη συσχέτιση που έκανε η ιδρύτρια της ΔΗ.ΣΥ. και η (υποτιμητική) αναφορά (="τηλεπερσόνα"), μια αναφορά που από σήμερα άρχισε και... επισήμως να της στοιχίζει, τουλάχιστον σε επικοινωνιακό επίπεδο.
«Μιλάμε για δίωξη της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος και για την υποχρεωτική καθιέρωση της απαγόρευσης χρήσης μετρητών μεταξύ επιχειρήσεων για πάνω από 1500 Ευρώ όταν παραμένει ατελέσφορη επί δύο κυβερνήσεων η υπόθεση των αγνώστου προελεύσεως 5,5 εκ. του γνωστού εκδότη και τηλεπερσόνα του κυρίου Θέμου Αναστασιάδη, που με ανεξήγητο τρόπο εμφανίστηκαν στους λογαριασμούς του και κανείς να μην θεωρεί ότι πρέπει να δώσει μια απάντηση στον ελληνικό λαό γιατί υπάρχουν δύο κατηγορίες πολιτών, οι πολίτες εντός του συστήματος και οι πολίτες εκτός του συστήματος. Και δεν είναι μόνο αυτό κύριε υφυπουργέ. Είναι ότι όλοι μας θεωρούμαστε από τον κόσμο υπαίτιοι γιατί λένε τον φοβάστε γι' αυτό δεν τον κυνηγάτε γι΄ αυτό είσαστε μουγγοί στην Βουλή των Ελλήνων. Και σας πάω και στοίχημα ότι δεν θα υπάρχει και ένας δημοσιογράφος ο οποίος θα μεταδώσει αυτό το οποίο λέω εγώ σήμερα. Παραταύτα το χρωστάμε στον ελληνικό λαό.»

 
Top