12 + 1 ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ 4ης ΔΟΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ!

Μαύρες γιορτές αναμένεται να κάνουν ευρύτατα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, καθώς η Κυβέρνηση, δεσμεύτηκε, όπως όλα δείχνουν την προηγούμενη εβδομάδα κατά την επίσκεψη της τρόικα, να περάσει από τη Βουλή 12+1 βάρβαρα μνημονιακά μέτρα, μέχρι το τέλος του έτους! Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου...επισημαίνουν «πως πρόκειται για τον πιο σημαντικό μήνα του Μνημονίου» και πως «ότι από αυτά περάσει στον Ιανουάριο βάζει ερωτηματικό στην τέταρτη δόση».

Έτσι λοιπόν, η Κυβέρνηση, συνυπολογίζοντας και την εορταστική ραστώνη, (που παραδοσιακά οδηγεί σε ύφεση τις κινητοποιήσεις), ελπίζει να τελειώνει όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα με ορισμένα από τα πιο «δύσκολα» μέτρα του Μνημονίου!

Οι σχεδιαζόμενες νομοθετικές παρεμβάσεις κωδικοποιούνται ως εξής:

1. Υπερίσχυση επιχειρησιακών συμβάσεων με αποτέλεσμα την ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων: Πλέον, είναι προαποφασισμένο να ισχύουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις έναντι των κλαδικών, ως βασικός κανόνας. Μάλιστα, η τρόικα έχει θέσει ξεκάθαρα θέμα μη – καταβολής της 4ης δόσης, εξαιτίας της μικρής καθυστέρησης της Κυβέρνησης να «περάσει» τη συγκεκριμένη ρύθμιση. Το μόνο γκρίζο σημείο είναι η σχέση των επιχειρησιακών συμβάσεων με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της ΓΣΕΕ.

2. Το απαράδεκτο άνοιγμα (των λεγόμενων) κλειστών επαγγελμάτων: Έχοντας μια σχετική αυτοπεποίθηση μετά την εφαρμογή σχετικής ρύθμισης στα Φορτηγά Δημοσίας Χρήσεως, η Κυβέρνηση, προσανατολίζεται στην κατάρτιση πολυνομοσχεδίου το οποίο θα αφορά αρχιτέκτονες, ορκωτούς λογιστές, φαρμακοποιούς κλπ

3. Περικοπές στην Υγεία: Αναμένεται να υπάρξει πολυνομοσχέδιο με αλλαγή στο σύστημα προμηθειών αλλά και η εκπόνηση του Υγειονομικού Χάρτη της χώρας, στον οποίο θα στηριχτεί το λουκέτο σε νοσοκομεία – «Νοσοκομειακός Καλλικράτης". Υπενθυμίζουμε πως ήδη έχει σημειωθεί το κλείσιμο των στρατιωτικών νοσοκομείων Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης.

4. Απελευθέρωση (λέγε με εισβολή αγοραίων δυνάμεων) της Ενέργειας: Αναμένεται η κατάθεση νομοσχεδίου για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, βάσει του οποίου θα παραχωρηθούν λιγνιτικά πεδία (πχ Βεύη) με σκανδαλώδεις ρυθμίσεις, θα προωθηθεί η τεμαχιοποίηση της ΔΕΗ, αλλά και το περαιτέρω άνοιγμα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε ιδιωτικά συμφέροντα.

5. Πετσόκομμα στο Δημόσιο Τομέα: Βάσει πληροφοριών, αναμένεται η νομοθετική ρύθμιση τόσο για το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και για την συγχώνευση υπηρεσιών και οργανισμών του Δημοσίου, με άνοιγμα του δρόμου για νέες μαζικότατες (300.000 περίπου) απολύσεις συμβασιούχων και εργαζομένων αορίστου χρόνου

6. Φορολογικό νομοσχέδιο: Πρόκειται βασικά για πολυνομοσχέδιο το οποίο θα προωθήσει την αναμόρφωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, θα οδηγήσει στη δημιουργία φορολογικών δικαστηρίων και θα προβλέπει αυστηρότατατες ποινές σε επίορκους εφοριακούς.

7. Αναδιάρθρωση - Μαχαίρι στις ΔΕΚΟ: Η Κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει το προσωπικό (ακόμα και με απολύσεις από το 2012), να κόψει μισθούς – επιδόματα αλλά και να αυξήσει τα εισιτήρια κατά 30% έως και 50%.

8. Πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, δηλαδή γενικευμένες ιδιωτικοποιήσεις: Η Κυβέρνηση φιλοδοξεί να αντλήσει € 7 δις κατά την περίοδο 2011 -2013. € 3 δις, εξ αυτών, θα αντληθούν μόνο μέσα στο 2011, μέσω του ξεπουλήματος του δημοσίου πλούτου.

9. Αξιοποίηση (λέγε με εκποίηση) Δημόσιας Περιουσίας: Η Κυβέρνηση σχεδιάζει να εκποιήσει ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να παραχωρήσει με μακροχρόνιες συμβάσεις, σειρά κερδοφόρων «φιλέτων», ειδικά στο χώρο του τουρισμού

10. Νέος επενδυτικός νόμος: Θα αφορά όσα επενδυτικά σχέδια δεν θα υπάγονται στη διαδικασία του fast track.

11. Τράπεζα Χρηματοδότησης των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων: Φιλοδοξεί, στα λόγια πάντα, να χορηγήσει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις την πολυπόθητη ρευστότητα την οποία αρνούνται πεισματικά να χορηγήσουν οι τράπεζες παρά τα € 78 δις που έχουν λάβει από το Δημόσιο αλλά και τα σκανδαλώδη προγράμματα του πεθαμένου ΤΕΜΠΜΕ.

12. Πρόγραμμα Ελληνική Γεωργία 2014 (δηλαδή παρηγοριά στον άρρωστο...): Φιλοδοξεί, πάλι στα λόγια, να κλείσει τις τρύπες που θα ανοίξει η αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ από το 2013.

13. Προϋπολογισμός 2011: Το κερασάκι στην τούρτα, ή μάλλον ο συνδετικός κρίκος όλων των παραπάνω. Μνημονιακά μέτρα ύψους € 14,3 δις, βορά στην τρόικα και στους κύκλους των αγορών. Ευτυχισμένο το 2011...

Πηγή:Ίσκρα
 
Top