Ο Ολυμπιακός έκανε το μπρέικ! Με σπουδαίο μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο νίκησε τη Σιένα (82-75) και τους… εκνευριστικούς διαιτητές, έκανε το 1-0 και βλέπει Κωνσταντινούπολη.
Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν στο -10 (68-58) στο 31’, αλλά δεν παράτησαν το ματς. Οι παίκτες του Ίβκοβιτς δεν παρασύρθηκαν από την εκνευριστική διαιτησία, δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και έμειναν πιστή στο πλάνο. Ντόρσεϊ και Λο έδωσαν το έναυσμα με τον Πρίντεζη να ακολουθεί στο τέταρτο δεκάλεπτο και έτσι η ομάδα του Πειραιά έφτασε στη νίκη και το 1-0. 

Το παιχνίδι ήταν σε όλη τη διάρκεια του ντέρμπι. Η αλήθεια, όμως, ήταν ότι… μύριζε «διπλό». Και αυτό γιατί κάποια στιγμή ο Ντέιβιντ Άντερσεν θα σταματούσε να τα βάζει από παντού. Η Σιένα έδειχνε ιδιαίτερα μονοδιάστατη στο παιχνίδι της και προβλέψιμη. Από την άλλη ο Ολυμπιακός, κάθε φορά που οι Ιταλοί «έχτιζαν» μια διαφορά 5-7 πόντων, επέστρεφε αμέσως και έδειχνε ικανός για το μπρέικ. Στο τέταρτο δεκάλεπτο και παρότι η ομάδα έπαιξε χωρίς τον Σπανούλη στο τελευταίο τετράλεπτο, Λο, Πρίντεζης και Ντόρσεϊ πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και οδήγησαν τα παιδιά του Πειραιά στο 1-0. 

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Πήγε στην Ιταλία ξέροντας ακριβώς τι έπρεπε να κάνει. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε προετοιμάσει με τον καλύτερο τρόπο τους παίκτες του οι οποίοι ήταν κάθε φορά ένα βήμα μπροστά από τους Ιταλούς. «Χτύπησαν» ακριβώς εκεί που έπρεπε την ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζάνι και έτσι έγινε το 1-0. 

ΜVP: Ο Γιώργος Πρίντεζης. Ο 27χρονος φόργουορντ ήταν ο καλύτερος του Ολυμπιακού. Η αλήθεια είναι πως ο τίτλος θα μπορούσε να πάει και σε τρεις ακόμη παίκτες των Πειραιωτών. Κάλλιστα πολυτιμότερος θα μπορούσε να είναι ο Ντόρσεϊ ή ο Λο ή ο Σπανούλης, αλλά οι δύο Αμερικανοί και ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν είχαν την σταθερότητα του «Πριντ» μέσα στο παιχνίδι. 

AΦΑΝΤΟΣ: Ο Μπούτσι Θόρντον. Ο αριστερόχειρας γκαρντ/ φόργουορντ της Σιένα ήταν αρκετά άστοχος και γενικά έδειξε να είναι εκτός τόπου και χρόνου με αποτέλεσμα να κάνει περισσότερο κακό στην ομάδα του παρά καλό. 

ΚΕΥ POINT: Ο Ολυμπιακός βρέθηκε, με καλάθι του Ζήση, ακόμη και στο -10 (68-58), αλλά δεν έχασε την ψυχραιμία του, παρόλο που είχε να αντιμετωπίσει και την εχθρική διαιτησία. Λο και Ντόρσεϊ έβαλαν τις βάσεις τις αντεπίθεσης, πάνω στις οποίες πάτησε ο Πρίντεζης και απογείωσε τον Ολυμπιακό για το 1-0. 

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Για ακόμη μια φορά το «Palaestra» έβραζε, αλλά ο Ολυμπιακός δεν… μάσησε. Οι οπαδοί της Σιένα, χωρίς ακρότητες, δημιούργησαν μια κολασμένη ατμόσφαιρα, αλλά στο τέλος έφυγαν με σκυφτό το κεφάλι και γι’ αυτό… φταίει ο Βασίλης Σπανούλης και η παρέα του. 

Δεκάλεπτα: 26-21, 48-42,66-58, 75-82 

Σιένα (Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 15, Ζήσης 4, Άντερσεν 26 (2), Ρακόσεβιτς 11 (1), Θόρντον 4, Ρες 2, Λαβρίνοβιτς, Στόουνρουκ 6, Αραντόρι , Μος 5. 

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 13, Άντιτς 4, Σπανούλης 15 (1), Ντόρσεί 6, Κέσελ 8 (2), Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 20 (3), Παπανικολάου 5, Μάντζαρης, Σλούκας, Λο 8.
gazzetta.gr 

 
Top