Olympiakos Madness…

Ο Ολυμπιακός μετά τα πρώτα μουδιασμένα επτά λεπτά της αναμέτρησης επέβαλε το παιχνίδι του και έκανε το 2-1 στη σειρά κόντρα στη Σιένα μετά το 75-55 μπροστά σε 11.000 οπαδούς του.
Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς προηγήθηκαν με 14-12, έπειτα από δύο βολές του Γιώργου Πρίντεζης λίγο πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και δεν κοίταξαν ξανά πίσω.
Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν σπουδαία εμφάνιση, έκλεισαν διαδρόμους παίζοντας πολύ καλή άμυνα και έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα που τους φέρνει ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στο φάιναλ-φορ της Κωνσταντινούπολης.
Ο αγώνας:
Οι Ιταλοί ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση και προσπάθησαν να επιβάλουν το παιχνίδι τους απέναντι στους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Η Σιένα, λοιπόν κυρίως με τον Ντέιβιντ Άντερσεν κατάφερε να αποσπαστεί με 1-7 στα πρώτα δύο λεπτά του αγώνα.
Στη συνέχεια τα πράγματα δεν θα αλλάξουν και ο Στόουνρουκ με εύστοχο σουτ τριών πόντων θα πετύχει το 3-10 για τους φιλοξενούμενους που έδειχναν να πατάνε καλύτερα στο παρκέ. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός θα αντιδράσει και με τον Κάιλ Χάινς θα πετύχει το 12-12, ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.
Η πρώτη περίοδος, θα ολοκληρωθεί με προβάδισμα των «ερυθρολεύκων» για πρώτη φορά στην αναμέτρηση μετά από δύο εύστοχες βολές του Γιώργου Πρίντεζη.
Έσφιξε την άμυνα
Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου τα πράγματα αλλάξαν. Ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοση του, πίεσε και κατάφερε να αυξήσει την διαφορά από τους Ιταλούς. Ο Πέρο Άντιτς θα δώσει… αέρα τεσσάρων πόντων στην ομάδα (20-16).
Έπειτα, η εξαιρετική άμυνα των Πειραιωτών ο Σλούκας θα κάνει το 22-18 και ο Ολυμπιακός δεν θα επιτρέψει στους παίκτες του Σιμόνε Πιανιτζάνι να πλησιάσουν και πάλι στο σκορ. Ο κόσμος θα αποτελέσει τον έκτο παίκτη της ομάδας και η διαφορά θα ανοίξει ακόμα περισσότερο.
Ο Κώστας Σλούκας και πάλι θα κάνει το 27-20, ενώ το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με την μέγιστη διαφορά μέχρι εκείνη την ώρα μεταξύ των δύο ομάδων (11 πόντοι, 32-21).
Πάτησε γκάζι…
Στην τρίτη περίοδο του αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν πολύ δυνατά και ανέβασαν την διαφορά τους από τους Ιταλούς σε δυσθεώρητα ύψη. Οι Παπανικολάου, Μάντζαρης θα εκτοξεύσουν την διαφορά στους 19 πόντους (40-21), με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να αντιδράσουν.
Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς θα συνεχίσουν παρά την εξαιρετική επιθετική τους λειτουργία να διατηρούν στα… μετόπισθεν την άμυνα γρανίτη. Η Σιένα θα σημειώσει δύο βολές με τον Λαβρίνοβιτς, ο οποίος θα πετύχει το 40-23.
Οι Πειραιώτες δεν θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα και στη συνέχεια, παρότι οι πρωταθλητές Ιταλίας έπαιξαν σκληρή άμυνα και προσπάθησαν να «τρέξουν». Με αυτόν τον τρόπο το τρίτο δεκάλεπτο θα ολοκληρωθεί με το σκορ στο 48-30.
Διαστάσεις θριάμβου!
Στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός συνέχισε να ελέγχει τον αγώνα. Εκτός από την εξαιρετική του αμυντική λειτουργία πήρε αρκετά επιθετικά ριμπάουντ και με τον ‘Εισι Λο αποσπάστηκε στο 34′ με 22 πόντους της Σιένα, η οποία έδειχνε ότι δεν ήταν σε θέση να διεκδικήσει κάτι από την αναμέτρηση.
Στο 35′ ο Κώστας Παπανικολάου θα καρφώσει εντυπωσιακά, ξεσηκώνοντας τον κόσμο και ανεβάζοντας παράλληλα την διαφορά στους 28 πόντους (63-35). Στη συνέχεια ο Λο με εύστοχο σουτ τριών πόντων θα ανεβάσει την διαφορά στους 29 πόντους (66-37) και με τους Ιταλούς να μη μπορούν να αντιδράσουν.
Οι φιλοξενούμενοι στα τελευταία δύο λεπτά θα προσπαθήσουν να μειώσουν την απόσταση που τους χώριζε από τον Ολυμπιακό, με τους Πειραιώτες να φτάνουν τελικά στο θετικό αποτέλεσμα με 75-55 και να κάνουν το 2-1 κόντρα στη Σιένα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο στο φάιναλ-φορ της Κωνσταντινούπολης.
Τα δεκάλεπτα: 14-12, 32-21, 48-30, 75-55.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 15, Άντιτς 6, Σπανούλης 2, Ντόρσεϊ, Κέσελ 2, Γκετσεβίτσιους 5(1), Γλυνιαδάκης 2, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 9(1), Μάντζαρης 9(2), Σλούκας 11(2), Λο 11(1).
Σιένα (Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 15(1), Ζήσης 2, Άντερσεν 12, Ρακόσεβιτς 4, Καραρέτο, Θόρτον, Λαβρίνοβιτς 4, Ρες 8(2), Στόουνρουκ 6(2), Αραντόρι 4, Μος.
ΠΗΓΗ: sport24.gr
 
Top