Σ’ ένα νησί με μεγάλη επισκεψιμότητα λόγω του θαυματουργού Αγ. Νεκταρίου, λόγω του ναού της Αφαίας των πολλών μοναστηρίων ή εκατοντάδων εκκλησιών από τα πανάρχαια χρόνια, σ’ ένα νησί που έγινε πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους με Κυβερνείο ή νομισματοκοπείο, με χιλιάδες παραθεριστές που έχουν κατασκευάσει κατοικίες, τον χειμώνα να μην λειτουργούν οι αστικές συγκοινωνίες.
Οι αστικές συγκοινωνίες στης Αίγινας ανήκουν σε ιδιώτες, οι οποίοι με το τέλος του φθινοπώρου κλειδώνουν τα λεωφορεία, ισχυριζόμενοι ότι δεν έχουν καύσιμα παρ’ όλο που επιδοτούνται από τη Νομαρχία όπως μου έχει αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Κατσικάρης.
Όλο το χειμώνα φέτος κι ακόμη μέχρι σήμερα η περιοχή της Πέρδικας δεν έχει συγκοινωνία.
Κατόπιν ενεργειών των κατοίκων της Πέρδικας μπήκαν δύο δρομολόγια τις καθημερινές για να μεταφέρουν τα παιδιά στο σχολείο.
Τα Σαββατοκύριακα δεν υπάρχει κανένα δρομολόγιο για την περιοχή της Πέρδικας ακόμη και σήμερα.
Ερωτώ τους αρμόδιους: το Δήμο Αίγινας, την Αντιπεριφέρεια Πειραιά, τους βουλευτές Α΄ Περιφέρειας Πειραιά και όποιον άλλο υπεύθυνο παράγοντα, πως θα πάνε στα σπίτια τους οι εκατοντάδες άνθρωποι της Αθήνας ή του Πειραιά που έχουν παραθεριστικές κατοικίες;
Μήπως αυτοί που έχουν τα λεωφορεία έχουν και τα ταξί;
Γιατί αυτό συζητείται στην Αίγινα.
Κύριοι υπεύθυνοι, λύστε το πρόβλημα τάχιστα ώστε να μπορούμε να επισκεπτόμαστε τα σπίτια μας που με θυσίες, μόχθο και αίμα φτιάξαμε και τα χρήματα καρπώθηκαν οι Αιγινήτες.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

 
Top