«Ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου και δεδομένης της κοινής μας προσπάθειας για την αισθητική αναβάθμιση της πόλης μας, την προσέκλυση τουριστών και επισκεπτών και την προβολή και τόνωση της πειραϊκής αγοράς, υπενθυμίζουμε ορισμένα βασικά σημεία, στα οποία θα πρέπει να εστιάσουμε και να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή:
Ειδικά για το θέμα των πεζοδρομίων, επειδή το τελευταίο διάστημα έχει οξυνθεί το φαινόμενο κατάληψής τους από εμπορεύματα, τονίζουμε ότι η χρήση τους όπως άλλωστε και αυτή των πεζοδρόμων, έχει σκοπό την άνετη διακίνηση των πολιτών και την άνετη προσπέλαση του καταναλωτικού κοινού στα καταστήματα. Αντίθετα η παράνομη κατάληψή τους, αποτελεί προσβολή για την εικόνα της πόλης, αφού ορισμένα κεντρικά σημεία θυμίζουν τριτοκοσμική παζαρούπολη. Αυτή η τακτική λειτουργεί αθέμιτα εις βάρος πολλών εμπορικών καταστημάτων, δημιουργεί προβλήματα στη διακίνηση των πεζών και περαιτέρω δυσκολία μετακίνησης στους συμπολίτες μας ΑΜΕΑ, που πολλές φορές λόγω του μικρού πλάτους του πεζοδρομίου αναγκάζονται να διακινούνται επί των δρόμων, θέτοντας σε κίνδυνο την προσωπική τους ακεραιότητα και εμποδίζοντας την ομαλή διακίνηση των τροχοφόρων.
Επίσης, επισημαίνουμε την υποχρέωση τήρησης των κανόνων καθαριότητας. Υπενθυμίζουμε, ότι τα απορρίμματα και τα προς ανακύκλωση υλικά θα πρέπει να εναποτίθενται, εντός των κάδων, μεταξύ των ωρών 14.15 και 14.30 ή κατά το κλείσιμο των καταστημάτων μεταξύ 20.30 και 21.30, τα χαρτοκιβώτια πρέπει να είναι διπλωμένα και οι προς ανά κύκλωση συσκευασίες συμπιεσμένες.
Με το σύνθημα «Καθαρός, φιλόξενος και προσβάσιμος Πειραιάς», περιμένουμε τους καταναλωτές και όλους τους επισκέπτες, σε μια πόλη που αγαπάμε και καμαρώνουμε!».

http://www.pireasnews.gr/
 
Top