Ο Ολυμπιακός νίκησε με 76-69 τη Σιένα και προκρίθηκε στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης έπειτα από δύο χρόνια. Πολυτιμότερος ο Κάιλ Χάινς.
Οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας απίστευτο μπάσκετ έδειξαν πως ήθελαν περισσότερο από οτιδήποτε άλλον να βρεθούν τον Μάη στην Κωνσταντινούπολη και θα είναι. Ο Ολυμπιακός αν και δεν άρχισε καλά το παιχνίδι, πήρε τη νίκη και την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ.
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Το ήθελε όσο τίποτα άλλο. Οι παίκτες του. ξεχείλιζαν από πάθος και θέληση για πρόκριση στο Final Four. Ο κόσμος το ήθελε και αυτός το ίδιο και έτσι το. μείγμα έγινε εκρηκτικό και «έλιωσε» τη Σιένα.
ΜVP: Ο Κάιλ Χάινς. Ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού έκανε. συγκλονιστικό παιχνίδι. Τα έκανε όλα και τα έκανε σωστά. Έπαιξε σπουδαία άμυνα ενώ στην επίθεση ήταν πραγματικό αγρίμι. Αλλά παίρνει τον τίτλο του MVP κυρίως για την άμυνα του. Και αυτό γιατί σταμάτησε, ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο, έναν παίκτη περίπου 20 πόντους ψηλότερο του.
AΦΑΝΤΟΣ: Ο Σον Στόουνρουκ. Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ της Σιένα ήταν εκτός τόπου και χρόνου και όση ώρα έμενε στο παρκέ, έκανε περισσότερο κακό στην ομάδα του παρά καλό. Τραγικός στην άμυνα, έχασε όλες τις μάχες και όλα τα ριμπάουντ και γενικά δεν. εμφανίστηκε ποτέ στο ΣΕΦ.
ΚΕΥ POINT: Το διάστημα 30-36'. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός δεν δέχτηκε ούτε έναν πόντο από τη Σιένα παίζοντας. τρομακτική άμυνα. Σε τέτοιο σημείο που οι Ιταλοί πολλές φορές δεν κατάφεραν ούτε καν να σουτάρουν.
ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Το ΣΕΦ είχε γεμίσει περίπου 30 λεπτά πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης με τον κόσμο του Ολυμπιακού να δίνει απίστευτη ώθηση στην ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Το sold out. πήρε σάρκα και οστά στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου όταν το παρκέ. πήρε μια κλίση από τις φωνές των φίλων των Πειραιωτών,
Τα δεκάλεπτα: 21-21, 38-39, 54-55, 76-69
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 19, Άντιτς 5, Σπανούλης 13 (1), Κέσελ 3, Παπαδόπουλος, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3 (1), Σλούκας 4, Λο 4.
Σιένα (Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 10 (2), Ζήσης 7 (1), Άντερσεν 13 (1), Ρακόσεβιτς 11, Καραρέτο, Λαβρίνοβιτς 6, Ρες, Λεχτάλερ, Στόουνρουκ 3, Μος 5 (1).  

gazzetta.gr

http://www.pireasnews.gr
 
Top