Μέσα από αυτό εδώ το blog, ως γνωστόν, στεκόμαστε απέναντι στην μεγάλη πλειοψηφία των κρατικοδίαιτων ΜΜΕ, τα οποία θεωρούμε ως κατ’ εξοχήν υπεύθυνα για την τραγική κατάσταση στην οποία οδηγείται η χώρα.

Όμως, όπως προβάλαμε την πρωτοβουλία του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου να παρουσιάσει (έστω και....
μαγνητοσκοπημένη) την εκπομπή του «Μακελειό2» διαδικατυακά,έτσι θα κάνουμε και τώρα με την ανάλογη πρωτοβουλία του δημοσιογράφου κ. Χατζηνικολάου, να παρουσιάσει την Κυριακή το βράδυ από το blog του enikos.gr, διαδικτυακά, ζωντανή αυτή τη φορά συζήτηση μέσα από στούντιο.

Προβάλουμε αυτές τις δύο προσπάθειες και τις επικροτούμε γιατί πρωτοπορούν και ανοίγουν καινούργιους δρόμους. Μπορεί οι εμπνευστές τους να είναι δημοσιογράφοι και μπορεί να κάνουν τις ενέργειες αυτές, γιατί ίσως αισθάνονται αποκλεισμένοι από το γενικότερο κλίμα στα τηλεοπτικά δρώμενα, ακόμα ίσως και να αποδείξουν ότι δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις επαγγελματικές τους συνήθειες, αλλά τις ενέργειές τους αυτές, τις βλέπουμε ως τα πρώτα βήματα για το σπάσιμο του εμπάργκο για ελεύθερη ενημέρωση που άτυπα επικρατεί.


Κυρίως βλέπουμε τις προσπάθειες αυτές, αν καταφέρουν να επιτύχουν (δεδομένου και του τεχνικού μειονεκτήματος του διαδικτύου απέναντι στην TV, σε ότι αφορά τις ευρύτερες λαϊκές μάζες) να ανοίγουν δρόμους σε όλους εμάς, οι οποίοι θα έχουμε έτοιμο μπούσουλα ανάλογων ενεργειών.   
 
Top