Οι δύο Αντιπεριφέρειες Νήσων και Πειραιά συγκάλεσαν την Τετάρτη 14 Μαρτίου στο κεντρικό κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας (Ακ. Ποσειδώνος 14-16, Πιεραιάς) το συντονιστικό όργανο πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΕ) με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών.
Στη συνάντηση αυτή ανταποκρίθηκαν όλοι οι Δήμοι και οι φορείς, εκτός της Ύδρας λόγω καιρικών συνθηκών και Δήμου Περάματος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου με γραπτή εισήγησή του αναφέρθηκε στο σχέδιο «Ξενοκράτης» και «Δασικές πυρκαγιές» και ακολούθησε εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Δημήτρη Κατσικάρη για τη θερινή αντιπυρική περίοδο.
Παρευρέθηκαν και μίλησαν σ’ αυτή τη σύσκεψη, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, οι εκπρόσωποι των Δήμων, οι εθελοντές και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας.
Εκτός από τους δύο Αντιπεριφερειάρχες παρευρέθηκαν οι περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Μπενέτος και Σπύρος Σπυρίδων, καθώς και Κώστας Καρράς.
Η αντιπυρική περίοδος στη χώρα μας. Προσδιορίζεται χρονικά ως γνωστόν από 1η Μαΐου μέχρι 31 Οκτωβρίου.
 
Top