Νέα δημοσκόπηση ή νέα προσπάθεια διάσωσης του ΠΑΣΟΚ;

Νέα δημοσκόπηση έρχεται στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με την οποία καταγράφεται μια «καταστροφή» για τα μνημονιακά κόμματα. Η έρευνα διεξήχθη από την Kapa Research για λογαριασμό του «Bήματος της Κυριακής» και τοποθετεί τη Νέα Δημοκρατία μόλις στο 18,1% και το ΠΑΣΟΚ, που εμφανίζεται ως δεύτερο κόμμα, στο 14,3%.
Με βάση, πάντα, τη δημοσκόπηση, ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,2% ενώ τέταρτο κόμμα είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου με 7,2%. Στην πέμπτη θέση είναι ο Σύριζα με 6% και ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά με 4,9% ενώ ο ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 3,6% και η Χρυσή Αυγή 3,4%.
Εκτός Βουλής μένουν η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,3%, η Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη με 1,1% και το Άρμα Πολιτών με 0,7%.
«Πρώτο κόμμα» είναι οι αναποφάσιστοι, οι οποίοι ξεπερνούν το 25%, ενώ στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκεντρώνει 22,9%, με τον Αντώνη Σαμαρά να έχει το 21,7% και με το 52,5% να απαντά «κανένας από τους δύο» στη σχετική ερώτηση…
Πάντως η εν λόγω δημοσκόπηση εγείρει αρκετά ερωτηματικά καθώς παρουσιάζει σοβαρές αποκλίσεις από όλες τις άλλες δημοσκοπήσεις έχουν διεξαχθή τον τελευταίο καιρό. Πιο συγκεκριμένα, παρατηρείται μια πτώση της ΝΔ, ενώ παράλληλα το ΠΑΣΟΚ από 4 κόμμα αναδεικνύεται σε δεύτερη δύναμη, με λιγότερες από 4 μονάδες διαφορά από το πρώτο κόμμα. Επίση, παρουσιάζεται μια ραγδαία πτώση των Αριστερών κομμάτων, ιδιαιτέρως της Δημοκρατικής Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ.
Κάπως περίεργα μας τα λένε τα πράγματα…
 
Top