Τον τελευταίο καιρό και εν όψει εκλογών, ηγετικά στελέχη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας έχουν αρχίσει μια ακατάσχετη παροχολογία, μη αντιδρώντος και προφανώς με την συναίνεση του κ. Σαμαρά. Ο πανικός που έχει δημιουργήσει η κατάρρευση των ποσοστών του κόμματος στις δημοσκοπήσεις, η οριστική απομάκρυνση του στόχου της αυτοδυναμίας και ο οριστικός εναγκαλισμός με το ΠΑΣΟΚ, οδηγούν πλέον τα ηγετικά στελέχη του κόμματος στο....
να υπόσχονται πράγματα που φυσικά δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν ποτέ και ακόμα δεν άρχισε η επίσημη προεκλογική περίοδος. Έχουμε να δούμε και να ακούσουμε πολλά ακόμα.

Όπως πληροφορούμαστε από την ιστοσελίδα ethnos.gr, ο Πρόεδρος και τα στελέχη της ΝΔ (και μόνο κατά τον τελευταίο μήνα) έχουν υποσχεθεί:

- Τη μείωση του ΦΠΑ και των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων.
- Την αποκατάσταση των συντάξεων των χαμηλο-συνταξιούχων που επλήγησαν από τις περικοπές. Πρόκειται για δέσμευση που έχει δώσει εδώ και καιρό ο ίδιος ο κ. Σαμαράς.
- Την επιστροφή των επιδομάτων που ελάμβαναν οι πολύτεκνοι.
- Την κατάργηση του φόρου στα ακίνητα που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ.
- Το πάγωμα των αντικειμενικών αξιών των ακίνητων για πέντε χρόνια.
- Τη μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων στα επίπεδα των ευρωπαϊκών χωρών.
- Την επανεξέταση των συντελεστών φορολογίας κληρονομιάς και γονικής παροχής στην κατεύθυνση της απλούστευσης και της μείωσης.
- Την αναπλήρωση των απωλειών που υπέστησαν λόγω του psi οι μικρο-ομολογιούχοι.
- Την επιστροφή των 60 εκατομμυρίων ευρώ της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους. Πρόκειται για τη μοναδική εξαγγελία για την οποία ο κ. Σαμαράς παρουσίασε ισοδύναμο μέτρο και το οποίο -όπως είπε- θα μπορούσε να είναι η αύξηση της φορολογίας στον ηλεκτρονικό τζόγο.
- Την επανεξέταση αμέσως μετά τις εκλογές των οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων των αστυνομικών.

Δηλαδή, το μόνο που δεν έχουμε ακούσει ακόμα είναι η αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων στα προ του μνημονίου επίπεδα, η πρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων και η μονιμοποίηση 250.000 συμβασιούχων που είχε υποσχεθεί ο κ. Καραμανλής το 2004 (τι θυμόμαστε τώρα;).
Επομένως, μην σκάμε. Λεφτά υπάρχουν.
Ευτυχώς που ο λαός ξύπνησε και δεν «μασάει» πλέον, διαφορετικά, αν παρέμενε εύπιστος και ψήφιζε ΝΔ, θα είχαμε νέο φαινόμενο Ντε Λα Ρούα, μετά τις εκλογές.
Ευτυχώς και για την ΝΔ!!!
 
Top