Το φάκελο υγεία στον Πειραιά άνοιξε την περασμένη Παρασκευή (23/3/2012) το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά ΚΑΝΑΛΙ ΈΝΑ 90,4FM. Για το ενημερωτικό μαγκαζίνο του σταθμού στις 14.00 με 15.00 το μεσημέρι (Αρχισυνταξία Νάσος Πουλακίδας, Παρουσίαση: Άννα Ζαντίδου) η ρεπόρτερ Ιωάννα Μάζη μίλησε με τον πρόεδρο του Γενικού Κρατικού Νικαίας για τα προβλήματα και τις ελλείψεις του νοσοκομείου, τους εκπροσώπους των γιατρών και του διοικητικού προσωπικού.
«Μην μου κλείνετε το νοσοκομείο, άλλου είδους κινητοποιήσεις γίνονται δεκτές» δήλωσε μεταξύ άλλων στο σταθμό μας ο διοικητής Χρήστος Ρέσσος, απαντώντας στις αντιδράσεις των εργαζομένων για την αποπληρωμή των οφειλόμενων εφημεριών τους. Ο κ.Ρέσσος παράλληλα, τόνισε ότι σύμφωνα με συζητήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας «μέχρι τις 27 Μαρτίου θα έχουν πληρωθεί».
Για τις ελλείψεις υλικών που επικαλούνται οι εργαζόμενοι ο διοικητής του νοσοκομείου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται για τεχνητές ελλείψεις, οι οποίες εξυπηρετούν παλιά νοοτροπία που είχαν οι εργαζόμενοι».
«Με διαφανείς διαδικασίες κυνηγάμε τα προγράμματα ΕΣΠΑ για να εξασφαλίσουμε σύγχρονα μηχανήματα για την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας του νοσοκομείου» δήλωσε κλείνοντας την κουβέντα ο κ. Ρέσσος και πρόσθεσε ότι «Το νοσοκομείο μας θέλει την βοήθεια της Πολιτείας από κάθε άποψη, οικονομική, προσωπικό, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό και η αλήθεια είναι ότι έχει δοθεί βαρύτητα για τα θέματα αυτά από το Υπουργείο Υγείας».
 
Top