Περισσότερα από 22 κόμματα πρόκειται να διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου, ενώ 23 είχαν συμμετάσχει στην εκλογική αναμέτρηση του 2009. Οι προθεσμίες υποβολής συνδυασμών έληξαν την Παρασκευή.


Τα κυριότερα: Η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ κατεβαίνουν αυτόνομα. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην παρούσα εκλογική αναμέτρηση διευρύνθηκε στον τίτλο ως ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο. Η Δημοκρατική Αριστερά (Φ. Κουβέλης) συμμετέχει αυτόνομα για πρώτη φορά. Αυτόνομα επίσης κατεβαίνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (Π. Καμμένος), η Δημοκρατική Συμμαχία (Ντ. Μπακογιάννη), η Κοινωνική Συμφωνία (Λ. Κατσέλη - Χ. Καστανίδης), η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), η Δράση (Στ. Μάνος), ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή. Οι «Πειρατές» συμμετέχουν για πρώτη φορά στις εκλογές.


Κατεβαίνουν επίσης το ΟΧΙ (Σ. Παπαθεμελής - Δ. Καζάκης), οι Έλληνες Οικολόγοι - Βεργής με Τζούλια Αλεξανδράτου. Το ΚΚΕ (μ-λ) ανακοίνωσε εκλογική συνεργασία με το Μ-Λ ΚΚΕ και συμμετέχουν στις εκλογές. Κατεβαίνουν και το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ-Τροτσκιστές), η Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ), το ΟΑΚΚΕ (Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ), το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών (Φύση-Κυνήγι-Παράδοση).
http://www.pireasnews.gr/
 
Top