«Συνασπισμός εξουσίας με πυρήνα την Αριστερά»

Καλούμε τον λαό να ψηφίσει για ένα νέο συνασπισμό εξουσίας με πυρήνα την αριστερά, που θα απαλλάξει τη χώρα από το μνημόνιο, που θα δώσει σταθερότητα, προοπτική και ελπίδα, όχι μονάχα στον ελληνικό λαό, αλλά και στους λαούς της Ευρώπης. Γιατί η ανατροπή στην Ελλάδα θα είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη.
Θα απειλήσουν και θα εκβιάσουν την ψήφο του ελληνικού λαού, όχι επειδή κινδυνεύει η Ελλάδα χωρίς το μνημόνιο, τουναντίον, θα σωζόταν η Ελλάδα χωρίς το μνημόνιο, αλλά γιατί κινδυνεύουν οι ίδιοι από το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου.
Αν ο λαός μας υπερβεί αυτό το κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού και ψηφίσει αριστερά και αναδείξει την αριστερά πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις στη χώρα μας, ιδιαίτερα ισχυροποιήσει την ενωτική δύναμη της αριστεράς, η κα Μέρκελ την επομένη θα υποχρεωθεί να αλλάξει στάση απέναντι στην Ελλάδα, σε βαθμό που θα κινδυνεύσει και η ίδια, θα απειληθεί εκλογικά στις ερχόμενες εκλογές του 2013 στη Γερμανία.
Αν ο λαός μας ενισχύσει στην κάλπη την Αριστερά, και ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ, η κα Λαγκάρντ θα πρέπει την επομένη να διαχειριστεί ένα αρνητικό προηγούμενο για τη φήμη και την αξιοπιστία του Ταμείου της, του Ταμείου που διευθύνει, ένα πρωτοφανές αρνητικό προηγούμενο.
Αν ο λαός μας ενισχύσει στην κάλπη την Αριστερά, και ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ στις 6 Μαΐου, όσοι θεσμικοί παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα φλυαρούν, χωρίς κόστος, θα πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα και την πραγματικότητα μιας άλλης Ελλάδας – μιας Ελλάδας που δεν δέχεται χωρίς αντίλογο ό,τι της προτείνουν, αλλά μιας Ελλάδας που απαιτεί, διεκδικεί και διαπραγματεύεται για το συμφέρον του ελληνικού λαού .
Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν μπορούν πια να μετατρέψουν την αποτυχία της πολιτικής τους σε εκβιασμό για τον ελληνικό λαό. Θα κριθούν για την ψήφιση του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου. Θα κριθούν για το κοινό τους πρόγραμμα σ΄ αυτές τις εκλογές, που είναι το μνημόνιο. Γι αυτό λοιπόν καλούμε τον ελληνικό λαό να τους στείλει εκεί που τους αξίζει – στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.
Οι όποιες λοιπόν θετικές καταγραφές, όχι μόνο στην πρόθεση ψήφου, αλλά κυρίως σ΄ αυτά που ονομάζουν ποιοτικά ευρήματα, είναι για μας κίνητρο ακόμη μεγαλύτερης υπευθυνότητας, δουλειάς και ετοιμότητας, ώστε να ανταποκριθούμε στο μέγιστο βαθμό στις προσδοκίες, που είναι πολύ μεγάλες, στις προσδοκίες που αυτήν την κρίσιμη ώρα ο λαός εναποθέτει σε μας.
Επαναλαμβάνουμε, για μία ακόμη φορά, την έκκληση ενότητας σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της αντιμνημονιακής Αριστεράς. Ας ακούσουν τη φωνή των πολιτών η κυρία Παπαρήγα και ο κύριος Κουβέλης. Αυτό που ζητάει ο λαός και ο κόσμος που βρίσκεται κοντά και στα δικά τους κόμματα. Οι μισοί από την πλειοψηφία των πολιτών που ζητά κυβερνήσεις συνεργασίας θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας των κομμάτων της Αριστεράς.
Συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα
 
Top