Διπλοί σε σχέση με την Ελλάδα οι μισθοί στη Γερμανία
Την ώρα που από την Τράπεζα της Ελλάδος γίνεται λόγος για νέες μειώσεις στους μισθούς τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα έρχονται τα στοιχεία απ’ όλη την Ε.Ε. να δείξουν τις χαοτικές διαφορές κυρίως μεταξύ Βορρά και Νότου.
Η Ελλάδα βρίσκεται (πριν γίνουν οι επόμενες περικοπές) ήδη κάτω απ’ το μέσω όρο με το ωρομίσθιο να είναι στα 16,40 ευρώ την ώρα που ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι στα 22,80 ευρώ.
Τα στοιχεία αποτελούν μια ακόμη απόδειξη ότι το μισθολογικό κόστος δεν είναι το βασικό πρόβλημα για την ανάπτυξη στη χώρα μας, εκτός πια και αν κάποιοι (όπως έχει ακουστεί από μέλη της τρόικας) προσδοκούν να δουν στην Ελλάδα τα ωρομίσθια της Βουλγαρίας (3,50 ευρώ) και της Ρουμανίας (4,50 ευρώ).
Οι δυνατές χώρες του ευρωπαϊκού κέντρου και του ευρωπαϊκού Βορά την ώρα που ζητούν απ’ την περιφέρεια και το Νότο να βάλουν μαχαίρι στους μισθούς στηρίζουν την ανάπτυξή τους σε εργατικά χέρια που κοστίζουν στο Βέλγιο 39,30 ευρώ, στη Σουηδία 39,10 ευρώ, στη Δανία 38,90 ευρώ, στη Γαλλία 34,20 ευρώ, στο Λουξεμβούργο 33,70 ευρώ και στην Ολλανδία 31,10 ευρώ.
Σύμφωνα με το newsit.gr, στη Γερμανία των Μέρκελ και Σόιμπλε ο μέσος όρος στο ωρομίσθιο είναι στα 30,10 ευρώ, σχεδόν διπλάσιο απ’ αυτό της Ελλάδας και οι Γερμανοί για να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την ανάπτυξή τους αναζητούν άλλους 200.000 εργαζόμενους το χρόνο!
 
Top