Σε επίπεδα… Τριτοκοσμικής χώρας είναι πολύ πιθανό να φθάσουμε σύντομα τόσο εξαιτίας της δραματικής μείωσης των μισθών όσο και εξαιτίας της μεγάλης περικοπής των ειδικών επιδομάτων.
Με βάση τις επιταγές της τρόικας που θα ακολουθηθούν μετά τις εκλογές, πολλά επιδόματα που χορηγούνται σήμερα ως βοήθημα....
στους Έλληνες θα ψαλιδιστούν ή θα κοπούν πλήρως.
Όλα δείχνουν με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες ότι …χέρι θα μπει σε όλα τα επιδόματα που χορηγούνται σήμερα ακόμη και σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.
Νέα κριτήρια όπως εισοδηματικά, θα κυριαρχήσουν μετά τον Ιούνιο προκειμένου να καταβάλλονται τα ειδικά ενισχυτικά κονδύλια στους πολίτες.
Ειδικότερα στο στόχαστρο θα μπουν ακόμη και τα πολυτεκνικά επιδόματα τα οποία ήδη δίνονται σε λίγους. Μετά από απόφαση του υπουργού Υγείας τα επιδόματα στους πολύτεκνους κόπηκαν σε όσα ζευγάρια είχαν εισόδημα άνω των 55.000 ευρώ. Ωστόσο πρέπει να υπολογίσει κανείς ότι στα 55.000 ευρώ υπολογίζονται οι μισθοί και των δύο γονέων, γεγονός βέβαια που αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται και για… μεγιστάνες.
Με τα νέα δεδομένα που θα τεθούν, τα μισθολογικά κριτήρια θα μειωθούν ακόμη και στο μισό, κάτι που θα σημαίνει ότι θα περιορισθούν δραστικά όσοι θα λαμβάνουν το επίδομα.
Μαχαίρι είναι πολύ πιθανό να μπει και στα επιδόματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες ενώ ήδη έχουν μειωθεί σε πολλές περιπτώσεις τα χρήματα που λαμβάνουν οι χρονίως πάσχοντες.
Από το τσεκούρι της τρόικας και της νέας κυβέρνησης είναι πολύ πιθανό να μη γλιτώσουν ούτε οι νέες μητέρες καθώς εξετάζεται και το ενδεχόμενο είτε κατάργησης είτε δραστικής μείωσης του επιδόματος τοκετού.
Από:  xrimanews.gr
http://www.pireasnews.gr/
 
Top