Διαμαρτύρεται ο Ολυμπιακός
Eπιστολή στον ΕΣΑΚΕ απέστειλε ο Ολυμπιακός με την οποία επιθυμεί να μάθει το σκεπτικό για τον καταρτισμό του προγράμματος των ημιτελικών του πρωταθλήματος και παράλληλα ζητάει την διεξαγωγή τελικού ή τελικών πριν το Final Four.
Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ζητούν, μέσω επιστολής τους, να μάθουν τον λόγο που εάν οι ημιτελικοί ολοκληρωθούν σε τρία ή τέσσερα παιχνίδια, γιατί δεν μπορεί να διεξαχθούν ένα ή δύο παιχνίδια πριν από το Final Four της Κωνσταντινούπολης.
Οι Πειραιώτες εκτιμούν πως θα είναι μεγάλο το διάστημα αποχής τους από τα παρκέ, γεγονός που δεν θα τους βοηθήσει στον ημιτελικό με τη Μπαρτσελόνα καθώς οι Καταλανοί θα έχουν αγωνιστικό ρυθμό, σε αντίθεση με την ομάδα του Πειραιά που ενδέχεται να μείνει χωρίς επίσημο ματς σχεδόν δύο εβδομάδες. Η ομάδα του Τσάμπι Πασκουάλ από την άλλη θα δώσει το τελευταίο της παιχνίδι στις 6 Μάη στο εκτός έδρας με τη Μανρέσα, δηλαδή πέντε μέρες πριν τον ημιτελικό με την παρέα του Βασίλη Σπανούλη, όπως αναφέρει το gazzetta.gr
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:
Κύριοι,
Λαμβάνοντας το πρόγραμμα της ημιτελικής φάσης της Basket League ΟΠΑΠ δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε γιατί σπεύσατε να αποφασίσετε τη μη διεξαγωγή αγώνων για την τελική φάση των Playoffs πριν το Final Four της Κωνσταντινούπολης χωρίς να συμβουλευτείτε τις εμπλεκόμενες ομάδες.
Βάσει του προγράμματος της φάσης 1-4, υπάρχει η πιθανότητα να τελειώσει η σειρά το Σάββατο 28 Απριλίου 2012 ή τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2012. Αν συμβεί αυτό και η ομάδα μας είναι μια από τις δύο φιναλίστ του τελικού, θεωρούμε αδιανόητο να μη γίνουν αγώνες της τελικής φάσης των Playoffs.
Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι ο Ολυμπιακός εκπροσωπεί την Ελλάδα και το ελληνικό μπάσκετ στο Final Four της Κωνσταντινούπολης και η απόφασή σας αυτή μπορεί να δημιουργήσει τεράστιο αγωνιστικό πρόβλημα στην ομάδα μας αφού στην περίπτωση που προαναφέραμε, δεν θα υπάρξει αγωνιστική δράση για διάστημα 10 έως 12 ημερών πριν από τον ημιτελικό με την FC Barcelona.
Ζητούμε να ορίσετε τη διεξαγωγή τελικού πριν το Final Four της Κωνσταντινούπολης στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός είναι φιναλίστ και η σειρά της ημιτελικής φάσης τελειώσει είτε το Σάββατο 28 Απριλίου 2012, είτε τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2012.
 
Top