«Ακτινογραφεί» το σύνολο του εκλογικού σώματος διερευνώντας αναλυτικά την «Πιθανότητα Ψήφου» για κάθε κόμμα χωριστά η δημοσκόπηση της Pulse RC που δημοσιεύεται το σημερινό φύλλο της εβδομαδιαίας εφημερίδας “το Ποντίκι”
 
. Η διερεύνηση αυτή προσφέρει το πλεονέκτημα μιας πολύτιμης πρόσθετης αναλυτικής προσέγγισης των διαθέσεων των ερωτώμενων και συμπληρώνει την πρόθεση ψήφου χωρίς να υποκαθιστά και….
χωρίς να αποτελεί πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος.

Η δημοσκόπηση αποτυπώνει την «άρνηση» και τον «θυμό» των πολιτών προς τα δύο «μεγάλα» κόμματα («Πιθανότητα Ψήφου» = «λίγο έως καθόλου») παραμένει υψηλή: 70% για τη Νέα Δημοκρατία και 76% για το ΠΑΣΟΚ.
Καταδεικνύει ότι η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. να αυξήσουν σημαντικά τις δημοσκοπικές και εκλογικές τους επιδόσεις δεν θα είναι εύκολη! Στόχος τους δεν αρκεί να είναι μόνο η εξάντληση των (χαμηλών) «δεξαμενών» και «περιθωρίων» που φαίνεται να διαθέτουν σήμερα, προκειμένου να αντλήσουν νέες ψήφους.
Ενισχύει την εκτίμηση ότι τα υπόλοιπα κόμματα φαίνεται να διαθέτουν μεγαλύτερα «περιθώρια» προσέλκυσης ψήφων. Ξεκινούν με χαμηλότερα ποσοστά «αποφασισμένων» ψηφοφόρων, αλλά αρκετοί πολίτες αφήνουν «ανοικτό» το ενδεχόμενο να τα ψηφίσουν – χωρίς βεβαίως κανείς να μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει τελικά.
dailynews24.gr
 
Top