ΒΙΝΤΕΟ – Η επέτειος του… Καστελόριζου: Η αρχή της εξαθλίωσης
Μαύρη επέτειος για τον ελληνικό λαό. Δύο χρονιά μετά την βαρκούλα που αρμένιζε και την μωβ γραβάτα, ο ελληνικός λαός βρίσκεται στα πρόθυρα της εξαθλίωσης και του εξευτελισμού… χάρη σε εκείνη την ημέρα.
Η 23η Απριλίου του 2010 θα μείνει χαραγμένη για πάντα στις μνήμες των ελλήνων. Ήταν η μέρα που ο Παπανδρέου μας ανακοίνωσε από το ακριτικό Καστελόριζο… πως αποφάσισε να ρίξει τη χώρα στα νύχια του ΔΝΤ και των διεθνών τοκογλύφων.
Δύο κολασμένα χρόνια πέρασαν από την ημέρα που ο τότε… λαοπρόβλητος πρωθυπουργός κατέβηκε στο Καστελόριζο και δήλωσε: «Ξέρουμε το δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά… Ο τελικός μας στόχος, ο τελικός μας προορισμός είναι να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από επιτηρήσεις και κηδεμονίες».
Δύο χρόνια μετά και οι αρχιτέκτονες της εισόδου της Ελλάδας στο ΔΝΤ επιμένουν για το «σωτήριο» μνημόνιο. Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και η υπόλοιπη παρέα των σοσιαλιστών εξακολουθεί να ισχυρίζεται πως δεν «υπήρχε άλλη λύση».
Σύμφωνα με τη λογική τους η… λύση ήταν η κατοχή της Ελλάδας από τους τροικανούς, τα εκατομμύρια των ανέργων, το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων, το πετσόκομα μισθών και συντάξεων και η ουσιαστική χρεοκοπία της χώρας.
Κι έρχονται σήμερα προκλητικοί κι αμετανόητοι και ζητούν ξανά τη ψήφο των πολιτών…
 
Top