Οι Έλληνες έχασαν το ένα τέταρτο των εισοδημάτων τους

Βίαιη επίθεση στα έσοδα των Ελλήνων πολιτών που έχουν υποχωρήσει κατά 25,3% το 2011 και ανάδειξη της Ελλάδας ως «πρωταθλήτριας» χώρας στον … τομέα της φορολογικής επιβάρυνσης των εισοδημάτων των πολιτών της καταγράφει η τελευταία έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης – ΟΟΣΑ.
Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία του Οργανισμού, η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες με την υψηλότερη φορολογική επιβάρυνση των εισοδημάτων από μισθωτή εργασία, σε μια χρονιά μάλιστα που λόγω της παγκόσμιας κρίσης τα πραγματικά εισοδήματα προ φόρων υποχώρησαν σε 18 από τα μέλη του ΟΟΣΑ. Αλλά ακόμα κι έτσι η μεγαλύτερη μείωση σημειώθηκε στην Ελλάδα, όπου οι αμοιβές των εργαζομένων υποχώρησαν κατά 25,3%, με την αμέσως … επόμενη στη λίστα χώρα, τη Νότια Κορέα, να έχει μια μείωση εισοδημάτων μόλις κατά 6,3%, γράφει η εφημερίδα protothema.gr.
Σύμφωνα με τη μελέτη του ΟΟΣΑ, στην Ελλάδα η μέση φορολογική επιβάρυνση επί του συνολικού εργατικού κόστους (μισθός, συν φόροι, συν ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη και εργαζόμενου) διαμορφώνεται στο 37,8%. Έχει δηλαδή καταγράψει μια μέση αύξηση κατά 4% περίπου την τελευταία δεκαετία σε σχέση με το μέσο όσο του ΟΟΣΑ.
 
Top