Στις 18 Απριλίου έγινε σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών για την ζεύξη Περάματος-Σαλαμίνας με συμμετοχή του Δήμου Περάματος, Σαλαμίνας

και των βουλευτών της περιφέρειας Πειραιά.

Ο Δήμος Περάματος έλαβε μέρος με τον Δήμαρχο Παντελή Ζουμπούλη, τον Γενικό Γραμματέα Νίκο Νικολαΐδη και τον Αντιδήμαρχο Λευτέρη Γιακουμή.

Μετά την ενημέρωση από τον Υπουργό για τις εξελίξεις και την δρομολόγηση της κατασκευής της ζεύξης, ο Δήμαρχος Περάματος Παντελής Ζουμπούλης και οι εκπρόσωποι του Δήμου Περάματος τόνισαν ότι το Πέραμα είναι απόλυτα σύμφωνο με την Ζεύξη Περάματος-Σαλαμίνας με τις

παρακάτω προϋποθέσεις:

1ον Μαζί με την κατασκευή της ζεύξης θα κατασκευασθεί και ο τρίτος δρόμος

που θα συνδέει τον Τελικό Προβλήτα Περάματος με την Λεωφόρο Σχιστού κατά μήκος των συνόρων Περάματος- Πολεμικού Ναυτικού ώστε να μην επιβαρυνθεί επιπλέον το Πέραμα και ο μοναδικός δρόμος από την καθημερινή κίνηση των οχημάτων.

2ον Να θεσμοθετηθεί τέλος στα ferry boats υπέρ του Δήμου Περάματος αντίστοιχο με το ποσό που εισπράττει η Σαλαμίνα στην επιστροφή και όταν κατασκευασθεί η Ζεύξη στο κόμιστρο διοδίων να προβλεφθεί αντίστοιχο ποσό.

3ον Να ενισχυθεί ο Δήμος Σαλαμίνας για έργα υποδομής ώστε να μην υποβαθμισθεί περιβαλλοντικά από τον διπλασιασμό των μονίμων κατοίκων του, όταν κατασκευασθεί η Ζεύξη.

Συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί από τον Υπουργό μια επιτροπή με συμμετοχή του Δήμου Περάματος, Δήμου Σαλαμίνας και στελεχών του Υπουργού Υποδομών- Μεταφορών για να εξετάσει τις επιφυλάξεις του Δήμου Σαλαμίνας για την εκτέλεση του έργου.
 
Top