Ο Τάσος Αρνιακός σε συνέντευξή του μίλησε για τον γάμο και τα παιδιά του.
Πόσα χρόνια είστε παντρεμένος; ...
Με τη σύζυγο μου κλείσαμε αισίως 23 χρόνια γάμου. Είναι μια εργαζόμενη γυναίκα -δουλεύει ως τραπεζικός υπάλληλος- που παράλληλα προσπαθεί να στηρίξει τους τρεις άντρες του σπιτιού.
Πώς κρατιέται ζωντανός ένας γάμος τόσα χρόνια;
«Είναι δύσκολη η συμβίωση μεταξύ δυο ανθρώπων. Η ζωή έχει τις αναποδιές και τα προβλήματα της. Όταν ο έρωτας τελειώσει, αυτά που μένουν είναι η αγάπη και η εκτίμηση των όσων έχει κάνει ο σύντροφος μας για εμάς και την οικογένεια μας».

Έχετε δύο γιους, τον Σπύρο 19 ετών και τον Γιώργο 23. Με τι ασχολούνται;
«Είναι και οι δυο πρωταθλητές στην κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης. Προπονούνται 5-6 ώρες την ημέρα, κολυμπώντας 8-12 χιλιόμετρα. Ο Γιώργος, ο οποίος φέτος παίρνει το πτυχίο του στα οικονομικά, έχει βγει δεύτερος στην Ευρώπη στα 5 και 10 χιλιόμετρα και ετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στη Ρωσία. Ο Σπύρος, που σπουδάζει στην ΑΣΟΕΕ, κέρδισε την πέμπτη θέση στην Ευρώπη στις ίδιες αποστάσεις. Και οι δυο προσπαθούν να συνδυάσουν τις σπουδές με την κολύμβηση. Αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι "νους υγιής εν σώματι υγιεί"».

Τι σας ανησυχεί σε σχέση με το μέλλον τους;
«Πάντα υπάρχει ανησυχία, γιατί τα εμπόδια είναι πολλά. Ξέρω, όμως, ότι επειδή είναι αθλητές, έχουν μάθει να αγωνίζονται. Και επειδή ο αγώνας —όπως στην πισίνα, έτσι και στη ζωή— είναι μακρύς, σημασία έχει η δύναμη που θα έχεις στα τελευταία μέτρα».

Τι τους συμβουλεύετε;
«Τους εξηγώ ότι δεν έχει σημασία τι δουλειά κάνεις, αλλά να είσαι καλός σ' αυτήν και ευτυχισμένος. Τότε μόνο θα πετύχεις. Για παράδειγμα, ο Θεμιστοκλής ήταν σκουπιδιάρης, υπεύθυνος της αποκομιδής των απορριμμάτων της Αθήνας. Και σ' αυτό διέπρεψε».
 
Top