Έπειτα από την «τεσσάρα» κόντρα στην Αγγλία για την φάση των «16», η Γερμανία δεν χαρίστηκε στα προημιτελικά ούτε στην Αργεντινή, την οποία «φιλοδώρησε» με άλλα τέσσερα γκολ (4-0 τελικό σκορ)! Παθιασμένοι και συγκεντρωμένοι σε όλη την διάρκεια του αγώνα παρουσιάστηκαν οι παίκτες του Γιόακιμ Λεβ σε αντίθεση με τους αντίστοιχους του Ντιέγκο Μαραντόνα που φάνηκαν χαλαροί και λιγόψυχοι, ειδικά από την στιγμή που η «νασιονάλμανσαφτ» πέτυχε το δεύτερο γκολ στο 68ο λεπτό.

Με το καλημέρα τα «πάντσερ» έστειλαν το μήνυμα για τις διαθέσεις τους και προηγήθηκαν με 1-0 με την κεφάλιά του Μίλερ στο 3΄, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Σβαϊνστάιγκερ. Το ημίχρονο έληξε με αυτό το σκορ αφήνοντας κάποιες ελπίδες ανατροπής για την «αλπισελέστε». Μέχρι το 68΄ όμως, μιας και το τέρμα του Κλόζε τέλειωσε στην ουσία το ματς. Από ’κει και πέρα οι Αργεντινοί παράτησαν το παιχνίδι επιτρέποντας στους αντιπάλους να φτάσουν εύκολα στο 4-0, αρχικά με τον Φρίντριχ (74΄) και μετά με το δεύτερο γκολ του Κλόζε (89’).

Αργεντινή (Ντιέγκο Μαραντόνα): Ρομέρο, Ντεμικέλις, Μπουρντίσο, Χάιντσε, Ντι Μαρία (75' Αγκουέρο), Ιγκουαΐν, Μέσι, Τέβες, Μασεράνο, Οταμέντι (72' Παστόρε), Μάξι Ροντρίγκεζ

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Φρίντριχ, Κεντίρα, Σβαiνστάιγκερ, Οζίλ, Ποντόλσκι, Κλόζε, Μίλερ, Λαμ, Μερτεσάκερ, Μπόατενγκ (72' Γιάνσεν)

ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΛΟΓΛΟΥ

 
Top