Τελικά, ο ενθουσιασμός επικράτησε της παράδοσης και της εμπειρίας στον δεύτερο ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η Ισπανία προκρίθηκε εις βάρος της Γερμανίας με 1-0 στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (11/7), όπου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία. Οι «φούριας ρόχας» ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα από τα «πάντσερ» και δικαιότατα νίκησαν με 1-0 (κεφαλιά του Πουγιόλ στο 73΄), μιας και δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες στην αναμέτρηση από τους αντιπάλους τους, για να πετύχουν και άλλα τέρματα. Έτσι, η Ισπανία θα βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Μουντιάλ, ενώ όποια ομάδα από τις Ισπανία και Ολλανδία και να κατακτήσει το τρόπαιο θα το πετύχει για πρώτη φορά στα χρονικά. Εφτά χώρες έχουν καταφέρει να στεφθούν Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες ως τώρα (Βραζιλία, Ιταλία, Γερμανία, Αργεντινή, Ουρουγουάη, Γαλλία, Αγγλία). Την Κυριακή (11/7) βέβαια, θα ξέρουμε την καινούργια 8η εκλεκτή αυτού του ξεχωριστού κλαμπ!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ (52' Γιάνσεν), Μερτεζάκερ, Φρίντριχ, Κεντίρα (81' Γκόμεζ), Σβάινσταϊγκερ, Οζίλ, Τροχόφσκι (62' Κρόος), Ποντόλσκι, Κλόζε

ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε) : Κασίγιας, Ράμος, Καπντεβίλα, Πουγιόλ, Πικέ, Τσάβι, Μπουσκέτς, Τσάμπι Αλόνσο (93' Μαρτσένα), Ινιέστα, Πέδρο (85' Σίλβα), Βίγια (82' Τόρες)

 
Top