ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΛΑΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ, ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ , ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΝΔΡΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ


Ο π. βουλευτής Β΄ Πειραιά και δημοτικός Σύμβουλος Κερατσινίου, Κανέλλος Λάλος που διεκδικεί το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ για τον ενοποιημένο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας,δήλωσε σχετικά:

"Η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα βαρύ πλήγμα για την Ελευθερία της Δημοσιογραφίας αλλά και γενικότερα για τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας μας.Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια δεν μπορεί παρά να μας προκαλεί βαθειά θλίψη και να γεννά συναισθήματα έντονης οργής και απέχθειας απέναντι σε ότι την προκάλεσε.Η Ελλάδα του σήμερα, σε καιρούς δύσκολους για τον τόπο έχει ανάγκη τον ουσιαστικό πλουραλισμό στα Μ.Μ.Ε. και πρέπει να στηρίζει τους δημοσιογράφους που δίνουν τον άμεσο και καθημερινό αγώνα. Οι εφημερίδες, τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα αλλά πλέον ακόμα περισσότερο η ηλεκτρονική δημοσιογραφία πρέπει να συνεχίζει ακηδεμόνευτη το έργο της. Πρέπει οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτής της στυγερής δολοφονίας να βρεθούν και να οδηγηθούν άμεσα ενώπιον της Δικαιοσύνης".

«Η είδηση της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια μας «πάγωσε». Οι πρώτες σκέψεις μας στρέφονται στην οικογένειά του προς την οποία εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Γι’ αυτούς η απώλεια του δικού τους ανθρώπου είναι ένας Γολγοθάς που ευχόμαστε να τον διαβούν με την αναγκαία δύναμη ψυχής. Είμαστε βέβαιοι ότι η Πολιτεία θα κάνει οτιδήποτε είναι δυνατόν, για να εντοπιστούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί αυτής της δολοφονίας. Θα είναι ένα μήνυμα προς την κοινωνία ότι: όσοι επιχειρούν να επιβάλλουν δια των όπλων την «σιωπή των αμνών» στη δημοσιογραφία δεν θα τα καταφέρουν», με τα λόγια αυτά καταδίκασε την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, ο νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός.

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, καταδικάζει «τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου» και καλεί την πολιτεία «να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση».

Ο δήμαρχος Πειραιά, Παναγιώτης Φασούλας, δήλωσε σχετικά:
«Καταδικάζω την άνανδρη δολοφονία του δημοσιογράφου, Σωκράτη Γκιόλια, και εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Πιστεύω ότι οι στυγεροί δολοφόνοι του θα αποκαλυφθούν από τις αρμόδιες αρχές και θα παραπεμφθούν στην ελληνική δικαιοσύνη».

Τα συλλυπητήρια τους προς την οικογένεια του δολοφονηθέντος εξέφρασαν φορείς, κόμματα και συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενώ η κίνηση έχει κάνει ήδη το γύρο του κόσμου. Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής, για την υπόθεση. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι δράστες που ήταν πιθανότατα τρεις, πυροβόλησαν με δυο πιστόλια των εννέα χιλιοστών το θύμα, το οποίο δέχθηκε συνολικά δεκαέξι σφαίρες.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι πρόκειται πιθανότατα για συμβόλαιο θανάτου και η δολοφονία ήταν άψογα οργανωμένη. Οι δράστες φορούσαν στολές, που δεν έχει διευκρινιστεί εάν ήταν αστυνομικές, της Δημοτικής Αστυνομίας, ή υπαλλήλων σεκιούριτι.

Ένας εξ αυτών χτύπησε το κουδούνι του θύματος περί της 5.20 το πρωί λέγοντας ότι χτυπούσε ο συναγερμός του αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα ο δημοσιογράφος να κατέβει για να το ελέγξει. Όταν όμως ανοιξε την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας, οι δράστες τον γάζωσαν με τα δύο πιστόλια και διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο.

Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί προχθές από τον Άλιμο και βρέθηκε καμένο λίγο αργότερα στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Λεωνιδίου, σε απόσταση περίπου ενάμιση χιλιομέτρου από τον τόπο της δολοφονίας. Τα κίνητρα της δολοφονίας αρχικά ανέλαβε να τα ερευνήσει το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, ωστόσο μετά την αποκάλυψη ότι τα δύο πιστόλια που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση είχαν χρησιμοποιηθεί και στις τρεις ένοπλες επιθέσεις, που είχαν πραγματοποιήσει, στο παρελθόν, μέλη της οργάνωσης «ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ», την υπόθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική.
 
Top