----------------------------------------------------------------------------------------------
-ΙΣΧΥΡΗ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΥ ΛΑΛΟΥ
-ΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΖΟΥΠΗΣ

Οι ημέρες που πέρασαν έφεραν μεγάλη κινητικότητα στο προεκλογικό σκηνικό που διαμορφώνεται στο μεγάλο, ενοποιημένο, πλέον, Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας. Με δεδομένη την υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου Κερατσινίου, Φώτη Μελά, το ενδιαφέρον εντοπίστηκε στην επίσημη ανακοίνωση της ισχυρής υποψηφιότητας, του Λάλου Κανέλλου.
Μία υποψηφιότητα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς (ΠΑΣΟΚ) που, όμως, παρουσιάζει μεγάλη πολιτική διεισδυτικότητα στην ευρύτερη αριστερά, αλλά και «χωροταξική - πληθυσμιακή» διεισδυτικότητα τόσο στο Κερατσίνι, όσο και στην Δραπετσώνα. Ο λόγος είναι ότι ο κ. Λάλος είναι πρώην βουλευτής Β' Πειραιά, άρα αναγνωρίσιμο και αποδεκτό πρόσωπο και στους δύο πρώην Δήμους. Η άλλη ασθενής, προς το παρόν, εκδηλωμένη υποψηφιότητα είναι αυτή του Ζαχαρία Ζούπη από το Κερατσίνι.
Συγκεκριμένα, σε κείμενο που υπογράφουν φίλοι του κ. Ζούπη ζητούν από τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ να του δοθεί το χρίσμα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υποτιμούμε πιθανές άλλες υποψηφιότητες από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Θεωρούμε, ωστόσο, την υποψηφιότητα του Ζαχαρία Ζούπη ως την πιο ενδεδειγμένη, την πιο εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις της συγκυρίας...
Αντίθετα, η δήλωση του Κανέλλου Λάλου έχει σημείο αναφοράς ευθέως το λαό του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας και εμμέσως απευθύνεται στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Στην ανακοίνωση του Κανέλλου Λάλου, τονίζεται μεταξύ άλλων:
«Πάντα ήμουν υπέρ ενός ισχυρού δήμου, που θα έχει φωνή, που θα μπορεί να επιβάλλει
προτάσεις, που θα μπορεί να διεκδικεί. Αυτοί οι δύο δήμοι δημιουργούν έναν ισχυρό δήμο που θα ελέγχει το εμπορικό λιμάνι στο σύνολο του. Είναι η στιγμή που η εμπειρία και η γνώση πρέπει να είναι σε πρώτη προτεραιότητα για την επιλογή των προσώπων που θα ηγηθούν των ψηφοδελτίων. Χρειάζονται άνθρωποι που έχουν δοκιμαστεί. Η ψήφιση στην Βουλή του νομοσχεδίου του Καλλικράτη, που συνένωσε τους δυο ιστορικούς δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας, είναι γεγονός και αποτελεί όραμα μου να ηγηθώ ενός ψηφοδελτίου Νίκης του ΠΑΣΟΚ. Εκτιμώ ότι μπορώ να συσπειρώσω τις μεγαλύτερες δυνάμεις, τις περισσότερες δυνάμεις λειτουργώντας ενωτικά για την παράταξη μου. Θέλω να πιστεύω ότι οι φίλοι και οι σύντροφοι θα κάνουν και εκείνοι την επιλογή που θα οδηγήσει στη νίκη την παράταξη μας. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι μαζί με συναγωνιστές, φίλους, έγκριτους πολίτες, νέους ανθρώπους, μπορούμε να δημιουργήσουμε το δήμο πρότυπο, το δήμο που θα είναι πραγματικά στην υπηρεσία του δημότη, δίπλα στα προβλήματα του.»

 
Top