"...τα κοριτσια της εθνικής πόλο και φωτογραφία Εθνικής πόλο γυναικών

"H Εθνική μας ομάδα πόλο γυναικών κατέκτησε πριν απο λίγο το χάλκινο μετάλλιο στο Γουόρλντ Λιγκ που γίνεται στο Σαν Ντιέγκο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η ελληνική ομάδα στο μικρό τελικό, μετά απο... συναρπαστικό αγώνα, έχοντας κορυφαία την Χιώτισσα τερματοφύλακα Μαρία Τσουρή, νίκησε στα πέναλτι με 8-7 την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρωσία. Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 5-5.
Στα πέναλτι, η Τσουρή απέκρουσε 2 σουτ των Ρωσίδων ενώ άλλα δυο σουτ πήγαν στο δοκάρι. Μάλιστα η ελληνίδα τερματοφύλακας έβγαλε το 6ο πέναλτι, ενώ νωρίτερα η Αντωνάκου είχε κάνει το 8-7 και έστειλε την εθνική μας στο 3ο σκαλί του βάθρου στην παγκόσμια αυτή διοργάνωση.
Αξίζει να σημειωθεί οτι η ελληνίδα τερματοφύλακας και άλλες δυο φορές που κρίθηκαν παιχνίδια στα πέναλτι στην συγκεκριμένη διοργάνωση, ήταν η κορυφαία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Στο παιχνίδι στην φάση των ομίλων όπου κερδίσαμε 17-15 στα πέναλτι την Ρωσία, απέκρουσε 2 πέναλτι ενώ στον προημιτελικό, όπου η εθνική μας νίκησε με 14-13 την Ουγγαρία, απέκρουσε3 πέναλτι!!!.
Θυμίζουμε οτι το 2005 (στο Κίρισι της Ρωσίας) η εθνική ομάδα πόλο γυναικών είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στην ίδια διοργάνωση ενώ το 2007 (στο Μόντρεαλ) είχε κατακτήσει πάλι το χάλκινο μετάλλιο!!."
ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΛΟΓΛΟΥ

 
Top