ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΛΑΛΟΣ: «Ο Φώτης Μελάς είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την απόρριψη της αίτησης χρηματοδότησης για το «ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΥ ΛΑΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΜΕΛΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΦΑΚΕΛΛΟ ΜΕ ΕΛΛΙΠΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΚΡΥΨΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ!!!

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΠΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΜΕΛΑ.....

Δυστυχώς για τους δημότες του Κερατσινίου χάθηκε ένα έργο πνοής, όπως είναι η κατασκευή του κέντρου υγείας αστικού τύπου.

Η περιφέρεια Αττικής απέρριψε την αίτηση χρηματοδότησης του κέντρου υγείας αστικού τύπου στο Κερατσίνι λόγω σοβαρότατων παραλείψεων της δημοτικής αρχής του Φώτη Μελά, ο οποίος διατυμπάνιζε ότι οι εργασίες κατασκευής του έργου θα είχαν αρχίσει από το 2008....

Το θέμα αυτό το κατήγγειλε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 22/07/2010, ο δημοτικός σύμβουλος Κερατσινίου και π. Βουλευτής Β΄ Πειραιά , κ. Κανέλλος Λάλος, που διεκδικεί την πολιτική στήριξη του ΠΑΣΟΚ, για την διεκδίκηση του ενοποιημένου δήμου ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ίδιο θέμα ο κ. Λάλος το είχε θέσει ξανά, πριν περίπου τέσσερις μήνες στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης και είχε καταγγείλει πάλι τον δήμαρχο Κερατσινίου κ. Φώτη Μελά ότι αποκρύπτει έγγραφο της Περιφερείας Αττικής , από το δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο καταγράφεται ότι ο φάκελος της αίτησης για την χρηματοδότηση του κέντρου υγειάς , είναι ελλιπής, γεγονός που ο κ. Μελάς το είχε αρνηθεί κατηγορηματικά....

Δυστυχώς όμως, για την δημοτική αρχή του κ. Μελά, η απόφαση-καταπέλτης της Περιφέρειας Αττικής με αριθμό 7304-06/07/2010 δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας, για το ποιος ευθύνεται που χάθηκε ένα έργο πνοής για τον δήμο Κερατσινίου.

Συμφώνα με το παραπάνω έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής απορρίπτεται η χρηματοδότηση του έργου για το «ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ», λόγω μη πληρότητας των στοιχειών της πρότασης χρηματοδότησης, που κατέθεσε ο κ. Μελάς και ειδικότερα:

  • Δεν έχει προσκομιστεί χρηματοοικονομική ανάλυση προσδιορισμού του προς χρηματοδότηση ποσού ή βεβαίωση μη παραγωγής εσόδων σε περίπτωση που το έργο δεν παράγει έσοδα.
  • Δεν έχουν προσκομιστεί επαρκή στοιχεία για τη χρήση γης του παραχωρηθέντος οικοπέδου.
  • Δεν έχει προσκομιστεί απόφαση από το αρμόδιο όργανο σχετικά με την έγκριση ή την απαλλαγή από την περιβαντολλογική αδειοδότηση.
  • Δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία σχετικά με το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των απαιτούμενων εργασιών για την μεταφορά του αγωγού ΕΛΔΑ, καθώς και αντίστοιχα σχέδια στα οποία να παρουσιάζεται αναλυτικά η τεχνική λύση της μεταφοράς του αγωγού.
  • Η υποβληθείσα Στατική μελέτη πρέπει να επικαιροποιηθεί, λαμβάνοντας υπόψη τα συμπεράσματα της υπάρχουσας Γεωτεχνικής Μελέτης.
  • Απαιτείται αναπροσαρμογή του σχεδιασμού έργου, έτσι ώστε το προτεινόμενο εμβαδόν κάλυψης να μην ξεπερνά το ανωτέρω επιτρεπόμενο όριο κάλυψης.

«Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι ο κ. Μελάς έχει την αποκλειστική ευθύνη για την απόρριψη της χρηματοδότησης του έργου. Δυστυχώς για τους πολίτες του Κερατσινίου, η δημοτική αρχή του Φώτη Μελά θα αποτυπωθεί στην μνήμη τους ως η δημοτική αρχή που αναλώθηκε σε φιέστες για το κέντρο υγείας αστικού τύπου , που πρόδωσε την εμπιστοσύνη τους και χρεώθηκε αποκλειστικά την ευθύνη , που χάθηκε ένα έργο πνοής για την πόλης μας, από τις τραγικές παραλείψεις του κ. Μελά. Δεσμεύομαι όμως , ότι θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις, από οποιοδήποτε μετερίζι που θα αποφασίσουν για μένα οι δημότες , ώστε να δοθεί ένα τέλος στην αγωνία και στον εμπαιγμό τους από την δημοτική αρχή του κ. Μελά και ο δήμος Κερατσινίου να αποκτήσει επιτέλους το κέντρο υγείας αστικού τύπου», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο, οκ. Κανέλλος Λάλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως το θέμα για το κέντρο υγείας Κερατσινίου και τις παραλείψεις της δημοτικής αρχής του Φώτη Μελά, το ανέδειξε πρώτη η έγκριτη εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ" του κ. ΒΕΛΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.

 
Top