Οι παλαιοί λένε ότι το πρωτάθλημα παίζεται το καλοκαίρι και όχι τον χειμώνα. Δηλαδή, λένε ότι αυτά που συμβαίνουν το καλοκαίρι, καθορίζουν τις εξελίξεις και δεν μιλάμε για τις μεταγραφές, αλλά για...




τα γεγονότα στο «παραγοντικό παιχνίδι».
Μετά τις εξελίξεις που είχαμε την Πέμπτη 15/7 δηλαδή τον ορισμό εκλογών με το υπάρχον καταστατικό στην Σούπερ Λίγκ, αλλά και την αλλαγή στην ΚΕΔ όπου αντί των Παπαδάκου, Φικολακιώτη μπήκαν οι Βάσσαρας, Γιαννόπουλος, αρκετοί πιστεύουν ότι ο Ολυμπιακός πάει για διπλή νίκη στα θεσμικά όργανα και ότι αυτό συνεπάγεται για την εξέλιξη της σεζόν.
Ας δούμε αναλυτικά αυτές τις δύο υποθέσεις:

1.Στην Σούπερ Λιγκ ο Ολυμπιακός στηρίζει τον Θανάση Κανελλόπουλο. Η αντίπαλη πλευρά, δηλαδή, ο Τζίγγερ δεν έχει δημιουργήσει μπλοκ. Υπάρχει μία πλειοψηφία ανοργάνωτη που δεν θέλει τον Κανελλόπουλο, αλλά δεν έχει και σοβαρό υποψήφιο να προτείνει ως αντίπαλο. Ο μεν Ζαγοράκης για να κατέβει θέλει να πάει μόνος του χωρίς αντίπαλο, άρα αυτό δεν γίνεται, ο δε Πηλαδάκης θέλει να τον προτείνουν 12 ομάδες και αυτό επίσης θεωρείται αδύνατο.

Αν δεν βρεθεί αντίπαλος του Κανελλόπουλος, ο τελευταίος θα εκλεγεί έστω και με έξι ψήφους. Έστω, λοιπόν, και ως πρόεδρος μειοψηφίας θα γίνει πρόεδρος, άρα νίκη του Ολυμπιακού, του Μπέου και του Νικόλα Πατέρα κατά τον Τζίγγερ, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς είπε ότι ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού στηρίζει την υποψηφιότητα Κανελλόπουλου.

2.Πέρσι τέτοια εποχή δια του Νικόλα Πατέρα ο Παναθηναϊκός έβαλε λυτούς και δεμένους να μην τοποθετηθεί ο Βασσάρας στην ΚΕΔ. Έτσι τους πίνακες διαιτητών έβγαζαν ο Τεροβίτσας, ο Φινοκαλιώτης (επιρροής Πατέρα κατά τους γνώστες των πραγμάτων) και ο Παπαδάκης (χρεωμένος κάποτε στην «παράγκα», ο οποίος άλλαξε στρατόπεδο). Στην πορεία της σεζόν ήταν πασιφανές ότι η διαιτησία πήγε πρίμα τον Παναθηναϊκό (ούτε ένα πέναλτι εις βάρος του).

Ο συνειρμός που γίνεται πλέον είναι πως ο Παναθηναϊκός χάνει τα ερείσματα που είχε στην διαιτησία και πως ακόμα και αν ισχύει αυτό που διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος ότι φέτος η διαιτησία θα είναι 50-50, τότε ακόμα και αυτό αποτελεί νίκη του Ολυμπιακού.

http://www.balla.gr/?v=2&dbt=0&aid=4179

 
Top