ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-1
Μετά τη δύσκολη (και με αποδοκιμασίες) νίκη της πρεμιέρας επί της Καλλονής και το «βαρύ κλίμα» για τον Μίτσελ, το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό ήταν, εκτός φυσικά από τη νίκη, η καλή εμφάνιση απέναντι στον Ατρόμητο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», για τη 2η αγωνιστική.
Για 45 λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κακοί. Στη συνέχεια, με τις αλλαγές του Ισπανού τεχνικού και την είσοδο των Φουστέρ και Σαβιόλα, μεταμορφώθηκαν και έφτασαν στη νίκη με 2-1. Δεν πτοήθηκαν από το γκολ-«ψυχρολουσία» του Ναπολεόνι στο 47' και «απάντησαν» με ένα εκρηκτικό 20λεπτο.
Σε αυτό, αμέσως ανέτρεψαν το σκορ με τα γκολ των Φουστέρ στο 51' και Σαβιόλα στο 54' (πρώτο γκολ του Αργεντινού), είχαν δοκάρι με τον «κούνελο» και άλλες 3-4 σημαντικές ευκαιρίες, παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο. Στη συνέχεια έριξαν λίγο το ρυθμό, είχαν «απαντήσεις» στις προσπάθειες αντίδρασης του Ατρόμητου (μετά το 70' - 75') και τελικά έφτασαν σε μια δίκαιη νίκη. Καλό το ντεμπούτο του Μπονγκ, αλλά και του Σάμαρη.
Οσο για τους φιλοξενούμενους; Είχαν ένα «εύκολο» πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι δύο μεγάλες ευκαιρίες ήταν δικές τους, όμως δεν μπόρεσαν να αντέξουν μετά το γρήγορο προβάδισμά τους και στο τέλος, παρά την ανάκαμψη που είχαν, δεν έφτασαν στην ισοφάριση.
Από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Παράσχος στο 4-2-3-1 του Ατρόμητου παρέταξε τον Σηφάκη στην εστία, με τους Φυτανίδη, Γιαννούλη, Ταυλαρίδη και Λαζαρίδη στην άμυνα. Μπάλλας και Πίτου Γκαρσία ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τους Δημούτσο, Μπρίτο και Ούμπιντες πίσω από τον Ναπολεόνι.
Χαμένο «ερυθρόλευκο» ημίχρονο
Ο Ολυμπιακός ήταν κακός στο πρώτο ημίχρονο. Αν και είχε την κατοχή μπάλας, δεν βρήκε τρόπους να μπει απειλητικά στην περιοχή του Ατρόμητου. Ενδεικτικό ότι η πρώτη φορά που το κατάφερε ήταν στο 39' με το άστοχο σουτ του Φετφατζίδη (καλύτερη ευκαιρία) και η δεύτερη στο 45'+1' με το «χλιαρό» πλασέ του Κάμπελ.
Παρά τις συχνές προωθήσεις του Μπονγκ (που έκανε ντεμπούτο) αλλά και του Σαλίνο, η καλή αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων έκλεισε όλους τους διαδρόμους για τους γηπεδούχους. Ετσι, έμειναν τα μακρινά σουτ των Ντομίνγκες (28'), Φετφατζίδη (35') και Μανιάτη (44').
Αντίθετα, ο Ατρόμητος, ήταν η ομάδα που έχασε τις δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες, με τετ-α-τετ σε αντεπιθέσεις. Όμως πρώτα ο Ναπολεόνι στο 21' (αστόχησε) και αργότερα ο Φυτανίδης στο 34' (πήγε να «κρεμάσει», ανεπιτυχώς, τον Ρομπέρτο) δεν τα κατάφεραν. Οι Περιστεριώτες «έχασαν» τον Μπάλλα στο 8' (τον κλώτσησε, άθελά του, στο χέρι ο Ταυλαρίδης σε προσπάθεια να διώξει την μπάλα), αλλά δεν πτοήθηκαν και πέρασαν ένα «ήσυχο», σχετικά, πρώτο 45λεπτο, στο οποίο ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε κόρνερ!
Μεταμόρφωση με Φουστέρ και Σαβιόλα!
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Μίτσελ έβαλε στο ματς τους Σαβιόλα και Φουστέρ αντί των Σαλίνο και Φετφατζίδη (είχε στομαχικές ενοχλήσεις). Το σύστημα άλλαξε σε 4-4-2, με τον Μανιάτη να γυρνά στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Σαβιόλα να γίνεται παρτενέρ του Μήτρογλου.
Πριν, ωστόσο, αποδώσουν οι αλλαγές, ο Ατρόμητος ήταν αυτός που έφτασε στο γκολ με ωραίο σουτ του Ναπολεόνι στο 47'. Η «ψυχρολουσία» δεν έφερε «πανικό» στον Ολυμπιακό, ούτε μουρμούρα στην εξέδρα. Αντίθετα, πείσμωσε τους γηπεδούχους, που ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους.
Εδωσαν ταχύτητα στο παιχνίδι τους, με τους Φουστέρ και Σαβιόλα να συμβάλλουν τα μέγιστα. Ο Αργεντινός «απείλησε» αμέσως στο 48', η ισοφάριση ήρθε από τον Ισπανό στο 51' και η ολική ανατροπή από τον «κούνελο» στο 54', στο παρθενικό του γκολ.
Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν, συνολικά, για ένα 20λεπτο σε εκρηκτικό ρυθμό, έχοντας νέες ευκαιρίες με τους Σαβιόλα (59'), το παραλίγο αυτογκόλ του Φυτανίδη (62'), τη διπλή μεγάλη φάση με Μήτρογλου και Φουστέρ στο 67' και το δοκάρι του Σαβιόλα στο 63' (και αμέσως με Μήτρογλου).
Προσπάθεια αντίδρασης και ευκαιρίες
Στο ίδιο διάστημα ο Ατρόμητος, που ήδη είχε γυρίσει το σύστημα σε 3-4-3, προσπαθούσε να «αντέξει» και μετά το 70' άρχισε σιγά-σιγά να έχει εκ νέου επιθετικές βλέψεις. Ωστόσο, δύο άσχημα κοντρόλ των Ναπολεόνι (75') και Παπαδόπουλου (μπήκε στη συνέχεια) δεν τον βοήθησαν.
Μετά το 80' (και έχοντας χάσει με τραυματισμό τον Μανιάτη, στη θέση του ο Μεντζανί), οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να κερδίζουν αρκετά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ολυμπιακό να οπισθοχωρεί και να έχει τον Κάμπελ ωσεί παρών λόγω τραυματισμού από το 83'. Ο Μπρίτο απείλησε δύο φορές στο 83' με ισοφάριση, χωρίς να την πετύχει, ενώ στο 85' ακυρώθηκε κακώς ως οφσάιντ γκολ του Μήτρογλου (ήταν στην ίδια ευθεία).
Τελικά, παρά τις προσπάθειες και των δύο ομάδων, το 2-1 δεν άλλαξε ως το τέλος.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 51' Φουστέρ, 54' Σαβιόλα - 47' Ναπολεόνι
ΔΟΚΑΡΙ: 63' Σαβιόλα
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 32' Σάμαρης - 30' Λαζαρίδης, 34' Μπρίτο, 48' Ταυλαρίδης, 50' Δημούτσος, 55' Ούμπιντες
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο (46' Σαβιόλα), Μπονγκ, Σιόβας, Μανωλάς, Σάμαρης, Μανιάτης (74' Μεντζανί), Ντομίνγκες, Φετφατζίδης (46' Φουστέρ), Κάμπελ, Μήτρογλου.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Σηφάκης, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Μπάλλας (11' Καραμάνος), Πίτου Γκαρσία, Δημούτσος (65' Παπουτσογιαννόπουλος), Μπρίτο, Ούμπιντες, Ναπολεόνι (76' Παπαδόπουλος).
 
Top