Ελένη Ιωσήφ:Η πρώτη γυναίκα - αρχηγός της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων
Η τεταρτοετής αρχηγός της ιστορικής στρατιωτικής σχολής τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος σε εκδήλωση προς τιμήν της εξέφρασε την πεποίθηση ότι τέτοιες επιτυχίες δεν αποτελούν τυχαίο γεγονός
Η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων για πρώτη φορά έχει γυναίκα αρχηγό και είναι η Κύπρια Ελένη Ιωσήφ.
Η τεταρτοετής αρχηγός της ιστορικής στρατιωτικής σχολής τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη,
ο οποίος σε εκδήλωση προς τιμήν της εξέφρασε την πεποίθηση ότι τέτοιες επιτυχίες δεν αποτελούν τυχαίο γεγονός, υποδεικνύοντας πως όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι στο σύγχρονο περιβάλλον της έντονης ανταγωνιστικότητας, οι διακρίσεις είναι αποτέλεσμα σκληρής και μεθοδικής δουλειάς.
Σημείωσε επίσης ότι «η δική μας Ελένη εφάρμοσε τις αρχές και τις ηθικές αξίες με τις οποίες οι πρωτεύσαντες στεφανώνονται παράλληλα με το αριστείο της ανθρωπιάς».
«Κατέβαλε τεράστια και ειλικρινή προσπάθεια με μοναδικά όπλα της τη θέληση και τον προσωπικό κόπο. Αξιοποίησε τις μεγάλες της δυνατότητες και το αποτέλεσμα ήταν θεαματικό. Τίμησε με τον καλύτερο τρόπο την οικογένειά της, τους ανθρώπους που την εμπιστεύτηκαν αλλά και τη χώρα μας».
Απευθυνόμενος προς την Ελένη Ιωσήφ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι αγωνίσθηκε και κατάφερε να αποδείξει σε όλους ότι σε μιαν εποχή που οι αξίες δοκιμάζονται, η προσπάθεια απαξιώνεται και η ανθρωπιά φθίνει, υπάρχει ακόμα θέση στην αξιοπρέπεια και στο όραμα.
«Η επιτυχία σου αντανακλά στον κάθε νέο μας και δίνει ελπιδοφόρα μηνύματα στην κοινωνία μας.

Υπόσχεται ένα ευοίωνο μέλλον για την ημικατεχόμενη πατρίδα μας και δίκαια αποτελείς παράδειγμα προς μίμηση», πρόσθεσε, εκφράζοντας προς την Ελένη Ιωσήφ τα θερμά του συγχαρητήρια και ευχές για κάθε επιτυχία.
 
Top