Κατάφεραν, μια απλή μαθηματική πράξη αφαίρεσης, να την κάνουν ένα δαιδαλώδες γραφειοκρατικό κατασκεύασμα. Κατάφεραν να προκαλούν τα ειρωνικά σχόλια ακόμα και στα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Εννοείται πως θα αποτύχει το προσωρινό μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ εστίασης. Από την στιγμή που η σχετική ρύθμιση αφέθηκε στο ελληνικό «συνταγματικό τόξο», όλοι διαπιστώσαμε έκπληκτοι...
ποιες ρυθμίσεις έγιναν.  Κατάφεραν, μια απλή μαθηματική πράξη αφαίρεσης, να την κάνουν ένα δαιδαλώδες γραφειοκρατικό κατασκεύασμα. Κατάφεραν να προκαλούν τα ειρωνικά σχόλια ακόμα και στα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Δεν βλέπουμε πως θα ωφεληθεί ο Έλληνας καταναλωτής. Αν ένας πελάτης πάρει το προϊόν στα χέρια του, θα πληρώσει 23% ΦΠΑ. Αν όμως καθίσει στο κατάστημα, θα πληρώσει μεν 13% (αν δεν διογκώσει φυσικά την τιμή ο μαγαζάτορας), αλλά ταυτόχρονα θα επιβαρυνθεί με  το κουβέρ και το φιλοδώρημα των σερβιτόρων που επιβαρύνει τις τιμές. Επομένως ποιο το όφελος για τον πελάτη; Αφήστε δε και το σύνηθες της μη έκδοσης αποδείξεων.

Μήπως τελικά το ίδιο το πολιτικό σύστημα επιδιώκει την αποτυχία του μέτρου, ώστε να μην υπάρξουν αντίστοιχες απαιτήσεις και για άλλα προϊόντα; Τι να πούμε πλέον;

Τελικά εκείνοι που κάπως θα βγουν ωφελημένοι από τη σχετική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, θα είναι οι αλλοδαποί τουρίστες όπου τα πακέτα διαμονής τους και εστίασης στα ξενοδοχεία θα είναι επακριβώς προσδιορισμένα . Οι Έλληνες δεν πρόκειται να κερδίσουν τίποτα.
 
Top