Mετά από 17 χρόνια το Διηπειρωτικό Κύπελλο επιστρέφει στο μπάσκετ με τον Ολυμπιακό ως πρωταθλητής Ευρώπης να αντιμετωπίζει την πρωταθλήτρια Αμερικής, Πινιέϊρος Σκάι.
Πρόκειται για σειρά δύο αγώνων, που θα λάβουν στο Σάο Πάολο στις 4 και 6 Οκτωβρίου.
Σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, χαρακτήρισε σημαντική αυτή την εξέλιξη: «Η FIBA είναι χαρούμενη που στηρίζει την επιστροφή του Διηπειρωτικού Κυπέλλου με τους πρωταθλητές Ευρώπης και Αμερικής».
Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου, τόνισε πως θα γίνουν φανταστικά παιχνίδια: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε φανταστικά παιχνίδια ανάμεσα στον πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακό και την πρωταθλήτρια Αμερικής, Πινιέϊρος».
Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος έδωσε συγχαρητήρια στην FIBA και την Ευρωλίγκα για την συγκεκριμένη εξέλιξη:...
«Η παρουσία μας σε μία τόσο σημαντική στιγμή στο μπάσκετ είναι πολύ σημαντική για εμάς. Ο Ολυμπιακός έχει πετύχει κάτι το ιστορικό τα δύο τελευταία χρόνια και τα παιχνίδια στη Βραζιλία είναι το επόμενο βήμα στην προσπάθεια που έχει γίνει. Η Ευρωλίγκα και η FIBA αξίζουν συγχαρητήρια για αυτή την πρωτοβουλία. Είμαι σίγουρος πως στο μέλλον η διοργάνωση θα αποτελέσει ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός».
Να σημειώσουμε ότι, το τελευταίο Διηπειρωτικό Κύπελλο κατέκτησε ο Παναθηναϊκός το 1996.
 
Top