Τη βαρύτατη αυτή κατηγορία διατύπωσε κατά ανακρίτριας το πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία) κυρία Ζωή Γεωργαντά, μιλώντας το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο Κόντρα, με αφορμή την αναφορά-πόρισμα της κυρίας Πεδιαδίτη, με την οποία ουσιαστικά απαλλάσσει τους κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων και τον εκλεκτό της «τρόικας» και της κυβέρνησης κ. Γεωργίου, για την εσκεμμένη αλλοίωση-διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, προκειμένου πάνω σε αυτό το διογκωμένο έλλειμμα να πατήσουν πόδι τα Μνημόνια.
Να σημειώσουμε ότι η 5η Ειδική Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών κυρία Έλενα Πεδιαδίτη χειρίσθηκε την υπόθεση της αλλοίωσης προς τα πάνω των στοιχείων του δημοσιονομικού ελλείμματος από τον πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) κ. Γεωργίου, έπειτα από προκαταρκτική έρευνα που είχαν διατάξει οι Οικονομικοί Εισαγγελείς κ. Πεπόνης και Μουζακίτης.
Η κ. Πεδιαδίτη, με τυπικές κλήσεις κατά των κατηγορουμένων Γεωργίου, Μολφέτα και Ξενάκη της ΕΛΣΤΑΤ, περάτωσε την κύρια ανάκριση στις 18-7-2013 και δεν τους κλήτευσε ούτε ζήτησε απολογίες των κατηγορουμένων για την ασκηθείσα ποινική δίωξη για τις πράξεις: 1) της ψευδούς βεβαιώσεως κατά συναυτουργία σε βάρος του Δημοσίου υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος (άρθρα 45, 242 παρ. 3-1 ΠΚ σε συνδυασμό με άρθρ. 1 Ν. 1608/1950) και 2) της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση (άρθρα 13 α, 263 α, 98, 259 ΠΚ).
Πού συναντήθηκαν;
Η κυρία Γεωργαντά όμως δεν έμεινε μόνο στη βαριά κατηγορία κατά της ανακρίτριας. Αποκάλυψε ότι η κυρία Πεδιαδίτη της ζήτησε και συναντήθηκαν εκτός του γραφείου της, σε άλλον χώρο, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, στο σπίτι της, κάτι που δεν συνάδει προς δικαστική λειτουργό, πολύ περισσότερο όταν η κυρία Γεωργαντά έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής και έχει καταθέσει πολύ σημαντικά στοιχεία σε βάρος του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου, για τον οποίο έχουν πέσει λυτοί και δεμένοι από εδώ και απέξω να τον αθωώσουν, αλλά οδηγεί σε υποψίες το ότι η κυρία ανακρίτρια δεν κινείτο με βάση μόνο τα πραγματικά περιστατικά της σοβαρότατης υπόθεσης της αλλοίωσης του ελλείμματος, και τις συνέπειες τις πληρώνει ο ελληνικός λαός.
Η κυρία Πεδιαδίτη θα πρέπει να δώσει σαφείς εξηγήσεις γιατί ζήτησε από την κυρία Γεωργαντά να συναντηθούν εκτός του ανακριτικού γραφείου της, τι της πρότεινε, αν και τι μήνυμα θέλησε να της μεταφέρει και αν αληθεύει ότι της ζήτησε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση που θα ελάφρυνε τις κατηγορίες κατά του κ. Γεωργίου.
Δημιουργείται τεράστιο θέμα, που εκθέτει τη Δικαιοσύνη, γιατί δεν συμβαίνει συχνά μια διακεκριμένη καθηγήτρια, επωνύμως, να καταγγέλλει την ανακρίτρια, με στοιχεία, για συνάντηση εκτός του ανακριτικού γραφείου, όχι βέβαια για να συζητήσουν για τον καιρό ή το πώς πάει η κατάσταση. Χρήσιμες για την προϊσταμένη αρχή της ανακρίτριας αλλά και για τη νέα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γκοτζαμάνη, που είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να παρέμβει, είναι οι απαντήσεις της κυρίας Ζωής Γεωργαντά σε ερωτήσεις του Μάκη Κουρή, που είπε τα εξής:...
Δημ.: Πότε συναντήσατε για τελευταία φορά την ανακρίτρια;
Ζωή Γεωργαντά: Πότε τη συνάντησα για τελευταία φορά; Την προηγούμενη Παρασκευή, 2 Αυγούστου.
Δημ.: Στο σπίτι της;
Ζωή Γεωργαντά: Δεν θα ήθελα τώρα να δηλώσω τι συνέβη.
Δημ.: Ήταν στο γραφείο ή σε άλλο χώρο;
Ζωή Γεωργαντά: Σε άλλο χώρο. Δεν θα ήθελα τώρα να το σχολιάσω αυτό. Εγώ θα ήθελα να σχολιάσω τώρα τον επαγγελματισμό της και το ότι είναι υπεύθυνη. Υπόλογη.
Δημ.: Σας ζήτησε να συναντηθείτε έξω από τη διαδικασία που επιβάλλει ο νόμος;
Ζωή Γεωργαντά: Θα τα κουβεντιάσουμε κι αυτά. Αλλά ας δούμε τώρα την ουσία εδώ του πορίσματός της. Είναι υπεύθυνη και υπόλογη έναντι του ελληνικού λαού. Αθωώνει ένα εθνικό έγκλημα και είναι και υπόλογη και υπεύθυνη έναντι των συναδέλφων της.
Δημ.: Τι θα πει το συμβούλιο; Μπορεί να μη δεχθεί το πόρισμά της...
Ζωή Γεωργαντά: Τώρα αυτό το πόρισμα, για να ενημερώσουμε και τον κόσμο, της κυρίας Πεδιαδίτη, το πόρισμα αυτό το έστειλε σε έναν πρωτοδίκη. Έχω εδώ μπροστά μου το διαβιβαστικό της, στις 18 Ιουλίου που έβγαλε το πόρισμα το διαβίβασε σε έναν Εισαγγελέα, Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος δεν έχει γραφείο στο Πρωτοδικείο, είναι εξωτερικός μου είπανε, γιατί έψαξα να τον βρω.
Η κυρία ανακρίτρια ξεπέταξε τη νέα δικογραφία, δεν τα μελέτησε όπως έπρεπε.
Βαριές κουβέντες...
Δημ.: Νομίζω ότι είχατε δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής.
Ζωή Γεωργαντά: Ναι, ναι. Ξέρετε, εδώ αυτή η αναφορά-πόρισμα που έχει βγάλει η 5η Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου, η κυρία Πεδιαδίτη, μας δείχνει, ξέρετε, ξεκάθαρα πως ένα άτομο μέσα στη Δικαιοσύνη εξυπηρετεί κάποιες κυβερνητικές θέσεις.
Δημ.: Βαριά κουβέντα αυτή…
Ζωή Γεωργαντά: Πολύ βαριά. Κάποιες κυβερνητικές θέσεις. Κοιτάξτε. Η εκτίμησή μου είναι ότι, εντάξει, ο κ. Παπανδρέου, η κυβέρνηση Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου, αυτοί οδήγησαν τη χώρα στα Μνημόνια με βάση το έλλειμμα. Δεν υπήρχε άλλη δικαιολογία παρά μόνο το φουσκωμένο έλλειμμα. Και γι' αυτό το φούσκωσαν. Έψαχναν να βρουν κονδύλια δισεκατομμύρια για να το φουσκώσουν. Κοιτάξτε. Εδώ τώρα, επί κυβέρνησης Σαμαρά και Στουρνάρα, είναι πάρα πολύ υπεύθυνοι, και είναι και αυτοί σάπιοι, οι θέσεις τους είναι σάπιες, διότι εγώ εκτιμώ, από τα γεγονότα που έχουν συμβεί, ότι τους έχουν πιάσει από τον λαιμό οι Βρυξέλλες, η Μέρκελ, και για να καλύψει τον Γερμανό της Eurostat και για να καλύψει τις δικές της ατασθαλίες και τις δικές της, θα έλεγα, παρανομίες σε βάρος της χώρας μας, που έχουν βγάλει τεράστια κέρδη από εμάς.
Λοιπόν, και ο κ. Ράντερμαχερ, ο γενικός διευθυντής της Eurostat, αλλά και ο Όλι Ρεν, ο Κομίσιονερ, ο Επίτροπος επί των οικονομικών θεμάτων, θέλουν να καλυφθούν για τα αίσχη τα οποία έχουν διαπράξει κατά της χώρας μας και έχουν διαμηνύσει, έτσι εκτιμώ εγώ, έχουν διαμηνύσει στην τωρινή κυβέρνηση «να μην τους αγγίξεις, μην αγγίξεις τον Γεωργίου», όχι για τον Γεωργίου, αλλά για πάρτη τους, «διότι τότε δεν έχεις να πάρεις δεκάρα». Αυτό νομίζω και εκτιμώ και αξιολογώ από την όλη κατάσταση ότι έχει συμβεί. Και γι' αυτό ο κ. Σαμαράς σκύβει το κεφάλι, όπως και ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος πριν από δύο χρόνια έλεγε ότι το έλλειμμα είναι φουσκωμένο, και έχει δώσει και συνέντευξη στο Mega, στον κ. Πρετεντέρη, όπου το λέει ότι είναι παράνομα φουσκωμένο το έλλειμμα, και σήμερα ο κ. Στουρνάρας υποκλίνεται. Γιατί; Όχι βέβαια, δεν πιστεύω ότι είναι με το αζημίωτο αυτή η υπόθεση. Είναι και η εξουσία, είναι και τα λεφτά, είναι τα CDS. Καταλάβατε;
O κ. Σαμαράς απλώς υποκλίνεται στις επιθυμίες των Ευρωπαίων και γι' αυτό κόντεψε ο Ομπάμα στην Αμερική να μην τον δει κιόλας. Εμείς δεν τα κρύβουμε αυτά.
Μέσα στο πόρισμα αυτό, η ανακρίτρια λέει ότι βασίζεται και έχει απομονώσει κάποιες φράσεις του κυρίου Κοντοπυράκη. Στην ουσία, έχει στρεβλώσει τις καταθέσεις των μαρτύρων, του κ. Κοντοπυράκη και τις δικές μας. Τις έχει διαστρεβλώσει. Έχει πει ψέματα, έχει πει ανακρίβειες ότι όλη η διαδικασία βασίστηκε, λέει, σε τρεις μάρτυρες, που είναι ψεύδος, γιατί όλοι το ξέρουμε ότι δεκάδες μάρτυρες εξέτασαν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς και το έγγραφο αυτό που έχει καταθέσει δεν έχει καμία νομική βάση. Δεν είναι θεμελιωμένο.
Κατ' αρχήν, δεν αναφέρεται, ξέρετε, στο αντικείμενο του εγκλήματος. Είναι δυνατόν να βγάζεις πόρισμα και να αθωώνεις για ένα έγκλημα, ένα εθνικό έγκλημα, και να μην αναφέρεται καν στο αντικείμενο του εγκλήματος; Ποιο είναι το αντικείμενο του εγκλήματος; Είναι η παράνομη πιστοποίηση των ψευδών στοιχείων. Αυτό δεν το αναφέρει πουθενά. Τα ψευδή αυτά στοιχεία ήταν παράνομα, παράνομη και η πιστοποίησή τους.
Δεν καταλαβαίνει γρι...
Δημ.: To πόρισμα όμως θα εξεταστεί στο συμβούλιο;
Ζωή Γεωργαντά: Η διαδικασία είναι ότι αυτό το πόρισμα, εγώ αυτήν τη στιγμή κάνω απλώς μια αξιολόγηση του πορίσματος, το οποίο μιλάει μέσα τελείως αθεμελίωτα, μέχρι που κρύβει και τις μεθόδους του ευρωπαϊκού συστήματος λογαριασμών. Εγώ καταλαβαίνω από αυτά ότι η κυρία Πεδιαδίτη δεν καταλαβαίνει γρι. Δεν έχει καταλάβει τίποτα από την όλη μεθοδολογία.


To Παρόν
 
Top