Συνεχίζεται η διαδικασία για την μεταφορά των δικαστηρίων στο Δημόσιο αναξιοποίητο Κτήριο της Λ. Θηβών. Επικροτήσαμε και επικροτούμε αυτή τη προσπάθεια του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά. 
Στο νέο βιοκληματικό κτήριο εξασφαλίζονται ανθρώπινες συνθήκες λειτουργίας των δικαστηρίων, τόσο για τους δικαστές ,τους δικηγόρους και τους υπαλλήλους, όσο και για τους πολίτες που προσφεύγουν σε αυτά. Οι ...αρνητές της μεταφοράς των δικαστηρίων, προτάσσουν το επιχείρημα ότι "θα διαλυθεί η πόλη ,αφού οι  επισκέπτες των δικαστηρίων, έδιναν ζωή και εμπορική κίνηση".
Προφανώς παραγνωρίζουν ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι δικαστές υπάλληλοι, δικηγόροι, διάδικοι, κλπ κινούνται μόλις και μετά βίας στο τετράγωνο της οδού Σκουζέ, εξαντλώντας την αγοραστική τους δύναμη, στά Caffe και στα εστιατόρια της περιοχής.
Να "κλαίνε" ,λοιπόν τα parking και μερικά μαγαζιά της γύρω περιοχής, το καταλαβαίνουμε, αλλά για τα συμφέροντα δέκα επιχειρηματιών, να απονέμεται δικαιοσύνη υπό τριτοκοσμικές συνθήκες, δεν το κατανοούμε.
 
Top