80107  mtkentriki 566x320 Τόρες, πολυεργαλείο για την άμυνα του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός συμφώνησε με την Χετάφε και απέκτησε τον Ισπανό αμυντικό Μιγκέλ Τόρες.
Ο Ισπανός αμυντικός βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους».
Η διοίκηση του Ολυμπιακού προχώρησε σε μια ακόμα εντυπωσιακή μεταγραφική κίνηση με την απόκτηση του Μιγκέλ Τόρες, του χαρισματικού μπακ της Χετάφε που στο παρελθόν αγωνίστηκε και στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η προσθήκη του Ισπανού στο ρόστερ των «ερυθρόλευκων» είναι πολύ σημαντική, αφού παίζει και στα δυο άκρα της άμυνας, ενώ αν χρειαστεί, μπορεί να παίξει και στη θέση του σέντερ μπακ. Ο Τόρες, που είναι μια σαφώς βελτιωμένη έκδοση του Ιβάν Μαρκάνο, διαθέτει ικανότητες, τεχνική και μεγάλη εμπειρία και είναι σίγουρο ότι θα «γεμίσει» την αμυντική γραμμή των Πειραιωτών.

Η «ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ» ΤΟΥ ΜΙΓΚΕΛ ΤΟΡΕΣ

Ο Miguel Torres Gómez γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1986 στη Μαδρίτη και από πολύ μικρός ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στα φυτώρια της Ρεάλ. Το δημοτικό του μικρού Μιγκέλ βρισκόταν δίπλα στο «Μπερναμπέου», γιατί οι παππούδες του έμεναν σε εκείνη τη συνοικία. Όταν ήταν 7 ετών, επισκέφτηκε με το σχολείο το γήπεδο και το μουσείο με τα τρόπαια και με την ευκαιρία όλοι οι μαθητές συμπλήρωσαν αιτήσεις για να δοκιμαστούν στη Ρεάλ. Από όλο το δημοτικό, οι υπεύθυνοι των ακαδημιών της «βασίλισσας» διάλεξαν μόνο τον Τόρες. Και κάπως έτσι ξεκίνησε η σχέση του με τους «μερένγκες», που κράτησε από τα 8 μέχρι και τα 23 του χρόνια.
Η πρώτη του εμπειρία με τη Ρεάλ ήταν το Torneo Social (ένα τουρνουά για μικρά παιδιά που διοργανώνει η Ρεάλ Μαδρίτης και από το οποίο έχουν βγει παίκτες όπως ο Μανόλο Σαντσίς και ο Ίκερ Κασίγιας). Εκεί έπαιξε στην ομάδα του Ιβάν Ζαμοράνο και στη συνέχεια πέρασε από όλες τις μικρές κατηγορίες. Ξεκίνησε ως επιθετικός, όμως σύντομα «υποχώρησε» στη θέση του δεξιού μπακ. Τη σεζόν 2005/06 αγωνίστηκε στη Real Madrid C (Tercera División), αλλά κάπου εκεί φάνηκε να τελειώνει η σχέση του με τη Ρεάλ, αφού δεν υπήρχαν σκέψεις από το τεχνικό επιτελείο να τον «προβιβάσουν» στην Καστίγια, τη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ. Ο ίδιος μάλιστα, είχε ζητήσει να τον αφήσουν ελεύθερο για να πάει σε κάποιο σύλλογο της Segunda B και να συνεχίσει έτσι την εξέλιξή του.
4aa4a  mit25 418x320 Τόρες, πολυεργαλείο για την άμυνα του Ολυμπιακού\

Ο Ιμπαγάσα ανατρέπει τον Τόρες σε αγώνα της Μαγιόρκα με τη Ρεάλ Μαδρίτης (11/11/2007), ενώ δίπλα παρακολουθεί ο Άγγελος Μπασινάς! Ο Αργεντίνος και ο Ισπανός θα είναι πλέον συμπαίκτες.

Όλα αυτά άλλαξαν με τον ερχομό του Μίτσελ, ο οποίος αφού ανέλαβε τον πάγκο της Real Madrid B, ζήτησε από τον Τόρες να μείνει τουλάχιστον για την προετοιμασία. Λίγες μέρες αργότερα τραυματίστηκε ένα αριστερό μπακ της ομάδας και έτσι ο Μιγκέλ έμεινε στην Καστίγια, μαθαίνοντας και αυτή τη θέση. Αφού ξεκίνησε η σεζόν 2006/07 ήταν η σειρά των Ρομπέρτο Κάρλος και Μαρσέλο να τραυματιστούν. Ο Φάμπιο Καπέλο ζήτησε αμέσως έναν αντικαταστάτη από τον Μίτσελ και εκείνος του έστειλε τον Τόρες, ο οποίος μέσα σε τέσσερις μήνες έκανε τη «διαδρομή» από την Real Madrid C στην Real Madrid και από την Tercera στην Primera! Η παρθενική του εμφάνιση με την πρώτη ομάδα έγινε στις 25 Οκτωβρίου του 2006, σε ένα ματς Κυπέλλου με αντίπαλο την Έθιχα στην Ανδαλουσία.
Λίγο αργότερα, στις 14 Ιανουαρίου του 2007, ακολούθησε και το ντεμπούτο του στην Πριμέρα Ντιβισιόν, σε ένα ματς της Ρεάλ μέσα στο «Μπερναμπέου», απέναντι στη Σαραγόσα. Με συμπαίκτες πλέον τους Μπέκαμ, Ραούλ, Ρονάλντο, Καναβάρο, Κασίγιας κλπ, ο Τόρες έπαιξε συνολικά 25 παιχνίδια σε πρωτάθλημα (18), Κύπελλο (4) και Ευρώπη (3), κερδίζοντας την πρώτη του Λίγκα. Με την ολοκλήρωση της σεζόν (2006/07), η Ρεάλ του πρόσφερε καινούργιο, πενταετές συμβόλαιο. Την επόμενη περίοδο (2007/08) είχε και πάλι 25 συμμετοχές (20 στη Λίγκα, 3 στο Κύπελλο και 2 στην Ευρώπη), κατακτώντας έναν ακόμα τίτλο στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Η τριετία του στη Ρεάλ ολοκληρώθηκε τη σεζόν 2008/09 (στο ξεκίνημα της οποίας κέρδισε και το ισπανικό Σούπερ Καπ απέναντι στη Βαλένθια) με 15 συμμετοχές, 14 στην Λίγκα και μία στην Ευρώπη.
08ba0  mit26 418x320 Τόρες, πολυεργαλείο για την άμυνα του Ολυμπιακού

Από τη φετινή καλοκαιρινή προετοιμασία της Χετάφε (5/7/2013)

Το καλοκαίρι του 2009 ομάδες όπως η Βαλένθια και η Σεβίγια, ενδιαφέρθηκαν να τον αποκτήσουν, όμως ο ίδιος προτίμησε να μην αλλάξει πόλη και να συνεχίσει την καριέρα του στη Μαδρίτη, αυτή τη φορά με τη φανέλα της Χετάφε, στην οποία είχε αναλάβει το πόστο του προπονητή από το τέλος της προηγούμενης σεζόν ο Μίτσελ, πρώην τεχνικός του Τόρες στην Καστίγια. Η συμφωνία ανάμεσα στις δυο ομάδες έκλεισε την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου, με τον Τόρες να υπογράφει πενταετές συμβόλαιο και τη Ρεάλ να διατηρεί το δικαίωμα εξαγοράς του παίκτη για τα δυο πρώτα χρόνια. Στη διάρκεια της διετίας 2007-09, ο Τόρες αγωνίστηκε και με την Εθνική Ισπανίας U21, έχοντας συνολικά 12 συμμετοχές και συμπαίκτη τον Ρομπέρτο Χιμένεθ, νεοαποκτηθέντα τερματοφύλακα των «ερυθρόλευκων»!
Στα τέσσερα χρόνια που έμεινε στη Χετάφε, έκανε γεμάτες χρονιές και υπήρξε από τους βασικούς ποδοσφαιριστές τόσο επί εποχής Μίτσελ, όσο και επί εποχής Λουίς Γκαρθία Πλάθα που διαδέχτηκε το 2011 τον νυν τεχνικό του Ολυμπιακού στον πάγκο των «αθουλόνες». Έπαιξε σε 102 παιχνίδια της Πριμέρα Ντιβισιόν, σε 11 του ισπανικού Κυπέλλου και σε 5 του Europa League. Με την Χετάφε πέτυχε και το πρώτο (και μοναδικό ως σήμερα) τέρμα του ως επαγγελματίας σε όλες τις διοργανώσεις (είχε σκοράρει και μια φορά με την Real Madrid C). Ήταν η ισοφάριση σε 1-1 απέναντι στη Σεβίγια (τελικό σκορ 5-1 υπέρ της Χετάφε) στις 16 Απριλίου του 2012, μέσα στο «Coliseum Alfonso Pérez».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΖΩΗ

08ba0  mit29 Τόρες, πολυεργαλείο για την άμυνα του Ολυμπιακού

Με τη σύζυγό του, Μαρία, σε πρωτοχρονιάτικο ταξίδι (φωτογραφία από το προσωπικό twitter της Μαρίας)

Ο Μιγκέλ Τόρες θα μας έρθει στην Ελλάδα νιόπαντρος, αφού νυμφεύθηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, Μαρία (μοντέλο και σχεδιάστρια μόδας), στις 8 του Ιουνίου που μας πέρασε. Ο ίδιος ο Τόρες έχει πάρει μέρος σε φωτογραφήσεις ξένων (Hugo Boss) και ισπανικών (El Capote Bullfighting) οίκων μόδας. Στο παρελθόν, ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού έχει γίνει κατ’ επανάληψη θέμα σε life style-περιοδικά, αφού στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων είχε αρκετούς δεσμούς με γνωστά μοντέλα και τηλεπαρουσιάστριες της Ισπανίας, όπως η Πατρίθια Κόντε, η Μόνικα Όγιος και η Αριάδνε Αρτίλες.
Ο Τόρες θεωρείται από τους πιο καλοντυμένους Ισπανούς ποδοσφαιριστές. Ο ίδιος χαρακτηρίζει το ντύσιμό του «κλασικό» και προτιμάει τα πουκάμισα από τα t-shirts, καθώς και τα ουδέτερα από τα έντονα χρώματα. Στον ελεύθερο χρόνο του, του αρέσει να πηγαίνει στον κινηματογράφο και σε συναυλίες, να βγαίνει με τους φίλους του, να παίζει πάδελ (είδος τένις, διαδεδομένο στην Ισπανία και τη Λατινική Αμερική) και να δοκιμάζει τις ικανότητές του στο γκολφ. Αν και τρώει καθημερινά στο σπίτι των γονιών του, τα καταφέρνει – όπως λέει ο ίδιος – μια χαρά στην κουζίνα και αρκετά συχνά μαγειρεύει για τους φίλους του.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΠΛΑΘΑ: ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

12583  mit27 Τόρες, πολυεργαλείο για την άμυνα του Ολυμπιακού

Τόρες και Γκαρθία σε προπόνηση της Χετάφε (2013)

Ο Λουίς Γκαρθία Πλάθα υπήρξε προπονητής του Τόρες στη Χετάφε τα δυο τελευταία χρόνια (2011-2013). Το Sport24.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και ζήτησε τη γνώμη του για την επιλογή του Ολυμπιακού.
«Ο Μιγκέλ είναι ένα καταπληκτικό παιδί και ένας άψογος επαγγελματίας. Είναι ένας χρησιμότατος παίκτης που μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της άμυνας. Καλύπτει τα δυο άκρα με απόλυτη επιτυχία και αν χρειαστεί, λόγω τραυματισμών ή τιμωριών, μπορεί να ανταποκριθεί με μεγάλη επιτυχία και στη θέση του σέντερ μπακ. Είναι έξυπνος και γεμάτος ουσία στο παιχνίδι του. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία έχοντας αγωνιστεί στη Ρεάλ αλλά και στη Χετάφε και νομίζω ότι τώρα μπαίνει στην καλύτερη ποδοσφαιρική του ηλικία. Ο χαρακτήρας του είναι παράδειγμα προς μίμηση, το ίδιο και η αγάπη του για αυτό που κάνει. Εργατικός, φιλότιμος, αγωνιστής και ομαδικός. Ένας ολοκληρωμένος παίκτης».

ΝΤΑΒΙΔ ΜΠΕΛΕΝΓΚΕΡ: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

b84d0  mit28 Τόρες, πολυεργαλείο για την άμυνα του Ολυμπιακού

Μίτσελ και Μπελενγκέρ σε προπόνηση της Χετάφε (2010)

Ο Νταβίδ Μπελενγκέρ, «σημαία» και αρχηγός της Χετάφε από το 2004 μέχρι και το 2010, πρόλαβε τον Τόρες στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα της Μαδρίτης (σεζόν 2009/10). Το Sport24.gr μίλησε με τον Μπελενγκέρ και ζήτησε το σχόλιό του για τον Ισπανό αμυντικό που μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό.
«Το σημαντικότερο στοιχείο του Τόρες είναι ότι μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της άμυνας. Καλύπτει και τα δυο άκρα με μεγάλη επιτυχία, ενώ δεν έχει πρόβλημα, αν χρειαστεί, να αγωνιστεί και ως σέντερ μπακ. Κάτι που τον διακρίνει είναι η σταθερότητα, πράγμα πολύ βασικό για έναν αμυντικό. Δεν κάνει ποτέ κακό παιχνίδι, γιατί είναι έξυπνος και γνωρίζει ανά πάσα στιγμή μέσα στο ματς τί μπορεί να κάνει και τί όχι. Είναι πολύ ομαδικός, έχει καλή τεχνική και δεν διώχνει τη μπάλα στην τύχη, αλλά φροντίζει να τη στείλει σε ξεμαρκάριστο συμπαίκτη του, κάτι που είναι πολύ χρήσιμο για την ανάπτυξη του παιχνιδιού ή το ξεκίνημα μιας αντεπίθεσης.
Είναι πολύ εργατικός στις προπονήσεις και δεν δημιουργεί ποτέ πρόβλημα σε προπονητές ή μέσα στα αποδυτήρια. Είναι μετριόφρων παρά το γεγονός ότι προέρχεται από τη Ρεάλ και έχει αγωνιστεί εκεί κερδίζοντας τίτλους ως βασικός. Η ομαδική διάκριση είναι για αυτόν η προτεραιότητα και όχι η προσωπική του προβολή. Έχει καλές τοποθετήσεις, δυνατό άλμα στο ψηλό παιχνίδι, ταχύτητα στις επεμβάσεις του και διαθέτει πολύ καλή μπαλιά στα 20 με 30 μέτρα, άρα μπορεί να βγάλει με επιτυχία τη μπάλα από την άμυνα. Η γνώμη μου είναι ότι ο Ολυμπιακός έκανε μια εξαιρετική επιλογή και ο Μίτσελ θα τον αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο, αφού τον γνωρίζει τόσο από την Καστίγια όσο και από την Χετάφε».
 
Top