Η δεύτερη απώλεια βαθμών για τον Ολυμπιακό είναι γεγονός! Ο Ατρόμητος τον κράτησε στο... μηδέν (0-0) κι αυτό είναι το 2ο φετινό ματς των «ερυθρόλευκων» σε όλες τις διοργανώσεις που δεν σκοράρουν!
Έτσι ξεκίνησε ο Ατρόμητος
Με 4-2-3-1 κατέβασε τον Ατρόμητο ο Γιώργος Παράσχος. Ο Τσενάμο αποτέλεσε τον βασικό πορτιέρο, τα 2 στόπερ ήταν οι Ταυλαρίδης και Λαζαρίδης, δεξιά στην άμυνα ο Νάστος, αριστερά ο Γιαννούλης, τα 2 αμυντικά χαφ οι Ιγκλέσιας και Πίτου Γκαρσία, δεκάρι ο Ούμπιδες, στα χαφ οι Καραμάνος και Δημούτσος και φορ ο Παπαδόπουλος.
Ο Μπονγκ ο αντι-Σιόβας
Αναφορικά με την ερυθρόλευκη διάταξη στο 4-4-1-1 ο Ρομπέρτο ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα ο Σαλίνο, αριστερά ο Χολέμπας, τα δύο στόπερ ήταν ο Μπονγκ (σε ρόλο αντί-Σιόβα) με τον Μανωλά, οι Μανιάτης και Ντινγκά στο κέντρο, στα δύο άκρα ο Φουστέρ με τον Κάμπελ και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ολαϊτάν ο Τσόρι Ντομίνγκες.
Δυνατό ξεκίνημα και μετά... διακοπή
Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγώνα έχοντας έντονη επιθετική διάθεση. Το παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο είχε ρυθμό στο πρώτο 15λεπτο χωρίς να υπάρχει όμως η μεγάλη φάση μπροστά στις 2 εστίες. Στο 15' και ενώ είχαν υπάρξει προειδοποιήσεις από τον διαιτητή του ματς υπήρξε διακοπή προκειμένου να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από την διαρκή ρίψη καπνογόνων και κροτίδων. Διακοπή που κράτησε 2 λεπτά.
Ερυθρόλευκα προβλήματα και τραυματισμός Χολέμπας
Με τον άξονά του να είναι αρκετά μπλοκαρισμένος και τον Τσόρι Ντομίνγκες να μην έχει εύκολα χώρους ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να βρει τους απαιτούμενους διαδρόμους για να κάνει φάσεις με αξιώσεις μπροστά από το αντίπαλο τέρμα. Οι ερυθρόλευκοι είχαν φανερό πρόβλημα δημιουργίας και ανάπτυξης. Επιπλέον είδαν τον Χολέμπας να τραυματίζεται όταν σε μία φάση του πάτησε το πόδι ο Ρομπέρτο. Ο διεθνής μπακ πονούσε πολύ όμως εν τέλει σηκώθηκε και συνέχισε τον αγώνα.
Στον αντίποδα ο Ατρόμητος προσπαθούσε με κόντρα επιθέσεις και βασικά του όπλα τους Ούμπιδες και Παπαδόπουλο να κάνει το παιχνίδι του και να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση. Οι Περιστεριώτες έδειχναν -παρά το γεγονός πως δεν είχαν την μεγάλη ή την κλασική φάση- μεγάλη αποφασιστικότητα και ασκούσαν ιδιαίτερη πίεση στον αντίπαλό τους.
Το ημίχρονο έκλεισε με μία σουτάρα του Τσόρι Ντομίνγκες που έφυγε λίγο άουτ... Ο Ολυμπιακός πάντως στο πρώτο μέρος είχε αρκετά κακή εικόνα κυρίως σε δημιουργικό και επιθετικό επίπεδο ενώ γενικότερα το ματς αν και είχε ρυθμό του έλλειπε η ποδοσφαιρική ποιότητα και οι καλές φάσεις.
Ανέβασε στροφές και πίεσε ο Ολυμπιακός
Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να μπουν με άλλον αέρα και διαφορετικό πρόσωπο στο Β' μέρος. Ανέβασαν στροφές και άρχισαν να πρεσάρουν για τα καλά τον Ατρόμητο με το... τρίγωνο Κάμπελ, Φουστέρ και Ολαϊτάν. Στο 53' ο Τσενάμο είπε “όχι” σε καλό σουτ του Μανιάτη από αρκετά μακριά. Στο 57' ο ίδιος παίκτης έκανε νέο σουτ που πέρασε λίγο άουτ. Ήταν φανερό πως οι παίκτες του Μίτσελ έψαχναν το γκολ με τον Χολέμπας να έχει μία καλή στιγμή και στο 61' με σουτ.
Μήτρογλου η επιστροφή
Στο 62ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μήτρογλου έκανε το come back του με την φανέλα του Ολυμπιακού απέχοντας από τα γήπεδα από τον περασμένο Νοέμβριο. Ο Μητρογκόλ έχοντας νέο λουκ μπήκε στην θέση του Φουστέρ.
Δοκάρι ο Μανιάτης, μεγάλη φάση ο Παπαδόπουλος
Στην συνέχεια του Β' μέρους ο Ολυμπιακός είχε μία κλασική ευκαιρία για γκολ. Στο 68' μετά από εκτέλεση φάουλ του Χολέμπας ο Μανιάτης έκανε κεφαλιά-ψαράκι με την μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι και ενώ στην ίδια φάση πήδηξε για κεφαλιά και ο Μήτρογλου.
Ο Ατρόμητος είχε... απάντηση στις φάσεις. Στο 71ο λεπτό ο Παπαδόπουλος πήρε την γυριστή κεφαλιά με τον Ρομπέρτο να κάνει μία εξαιρετική επέμβαση και να διώχνει με μεγάλη δυσκολία και προσπάθεια την μπάλα, κρατώντας το 0-0.
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τζόελ Κάμπελ έκανε το σουτ, που έφυγε ελάχιστα άουτ. Δευτερόλεπτα μετά ο Χολέμπας έκοψε τον Καραμάνο ενώ του είχε γίνει σέντρα σε εξαιρετική θέση για γκολ στην μικρή περιοχή. Το ματς έμελλε τελικώς να μείνει στο μηδέν...
Man of the match: Οι δύο γκολκίπερ. Και ο Ρομπέρτο και ο Τσενάμο κράτησαν ανέπαφη την εστία τους, κάνοντας σημαντικές επεμβάσεις όποτε χρειάστηκε. Ειδικά ο Ισπανός έκανε στο 71' μία σωτήρια απόκρουση.
Αδύναμος κρίκος: Ο Πίτου Γκαρσία για τον Ατρόμητο υστέρησε για τα καλά. Για τον Ολυμπιακό ήταν δεδομένα ο Μπονγκ. Ως στόπερ έκανε αρκετά λάθη και απέδειξε πως δεν είναι επαρκής για αυτήν την θέση.
Στο ύψος τους: Ο Παπαδόπουλος και ο Ούμπιδες για τους Περιστεριώτες έκαναν ένα καλό παιχνίδι δημιουργικά και επιθετικά. Για τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν κυρίως ο Μανιάτης με τον Κάμπελ ενώ θετικό πρόσημο είχε και ο Χολέμπας αλλά και ο Σαλίνο από ένα σημείο και μετά.
Η γκάφα: Δεν υπήρξε στο ματς κάποια φάση που μπορεί να χαρακτηριστεί ως μεγάλη γκάφα. Αρκετά λάθη έγιναν και από τις δύο ομάδες αλλά όχι καίρια...
Το στραγάλι: Ο ρέφερι Στυλιάρας με τους βοηθούς του έχουν κάνει λάθη και στον πειθαρχικό τομέα και όχι μόνο. Και οι δύο ομάδες έχουν παράπονα ιδίως για φάουλ και κάρτες ενώ ο Ολυμπιακός φωνάζει κυρίως για την φάση του οσφάιντ στον Ολαϊτάν που ο Νιγηριανός “κόπηκε” ενώ έβγαινε μόνος του στην επίθεση απέναντι στον Τσενάμο. Η φάση με τον Ολαϊτάν αναμφίβολα έχει σημασία καθότι ο παίκτης των Πειραιωτών ήταν σε θέση για γκολ.
Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ατρόμητος έδειξε πως συνεχίζει να βάζει δύσκολα στον Ολυμπιακό και ό,τι αποτελεί μία πολύ υπολογίσιμη δύναμη στο πρωτάθλημα. Σε έναν αρκετά μοιρασμένο αγώνα και με τους Πειραιώτες να κατεβαίνουν ξανά με αρκετές αλλαγές οι Περιστεριώτες δημιούργησαν προβλήματα στον αντίπαλό τους κυρίως στο Α' μέρος και μπόρεσαν να κρατήσουν το μηδέν στην επανάληψη, όπου οι παίκτες του Μίτσελ απέδωσαν καλύτερα και έκαναν φάσεις για γκολ με αποκορύφωμα το δοκάρι του Μανιάτη. Το παιχνίδι γενικότερα ήταν σαφώς πιο καλό στο Β' 45λεπτο καθώς στο Α' δεν παίχθηκε και τόσο καλό ποδόσφαιρο. Έτσι οι ερυθρόλευκοι μετά την ισοπαλία στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό έχασαν βαθμούς και στο Περιστέρι με το 0-0 σε μία αναμέτρηση όπου δεν κατάφεραν να αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, έχοντας... πονοκεφάλους σε δημιουργικό και επιθετικό επίπεδο. Έτσι όπως κύλησε το παιχνίδι πάντως κυρίως προς το τέλος και οι δύο ομάδες μπορούσαν να είχαν σκοράρει.

πηγη:gazzetta.gr
 
Top