Ανακοίνωση με την οποία ζητούν εξηγήσεις για το «συγγνώμη» που εξέφρασε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Δημήτρης Μπαντιάς στη Βουλή κατά την ενημέρωση που παρείχε σε βουλευτές για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών του ΛΣ (ΠΕΑΛΣ).

Στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Σας μεταφέρουμε την έκπληξη, την απορία και τον προβληματισμό που διακατέχει τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ από την στιγμή που έλαβαν γνώση των χθεσινών (σ.σ. Τετάρτη) δηλώσεών σας ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής αναφορικά με το περιστατικό του Φαρμακονησίου».


Σημειώνεται ακόμη πως αισθάνθηκαν «έκπληξη γιατί είδαμε τον αρχηγό του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ να ζητάει συγγνώμη από τον υπουργό και την κυβέρνηση για την "κατάσταση" που, όπως δήλωσε, το Λιμενικό Σώμα τους έφερε».


Και εκφράζουν απορία «γιατί δεν αντιλαμβανόμαστε ποια είναι η "κατάσταση" στην οποία αναφέρεστε και προβληματισμό για την σκοπιμότητα αυτής της δήλωσης».


Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αξιωματικών του Λιμενικού αναφέρουν ακόμη πως «θα αντιλαμβανόμασταν την ανάγκη του αρχηγού να εκφράσει την οδύνη του συνόλου των στελεχών για την απώλεια συνανθρώπων μας και την συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων, δεν αντιλαμβανόμαστε όμως τους λόγους της συγνώμης "μας" και ζητούμε να δοθούν διευκρινίσεις».


Υπενθυμίζεται ότι η ΠΕΑΛΣ με ανακοίνωσή της για το περιστατικό στο Φαρμακονήσι είχε εκφράσει «τη στήριξη και την αμέριστη συμπαράστασή της στις οικογένειες των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας» και παράλληλα σημείωναν πως «δεδομένου ότι οι ίδιοι άνθρωποι, οι συνάδελφοί μας, στην ίδια περιοχή έχουν διασώσει μέχρι σήμερα χιλιάδες ανθρώπους, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία και δεν έχει αμφισβητηθεί ποτέ ως τώρα η ευαισθησία με την οποία ενεργούν και αντιμετωπίζουν τα περιστατικά, μας φαίνεται παράταιρο σήμερα, άνθρωποι να ισχυρίζονται ότι υπέστησαν τη βιαιότητά τους».

http://www.pireasnews.gr/
 
Top