Νέα μορφή της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε ο Νίκος Δένδιας.
Το σχετικό σχέδιο νόμου κατατίθεται την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής με όνομα "Αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις".
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός, θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές και πλέον η Αστυνομία διαχωρίζεται σε τρεις κλάδους : Τάξης-Ασφάλειας, Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων.
Ο κ. Δένδιας μίλησε ακόμη για αναβάθμιση της εκπαίδευσης.
Αντίστοιχα, η Πυροσβεστική γίνεται επιχειρησιακός βραχίονας της Γενικής Γραμμτείας Προστασίας του Πολίτη και θα χωρίζεται σε δύο κλάδους, σ' εκείνον των Επιχειρήσεων και σ' αυτόν της Υποστήριξης.
Οι συγχωνεύσεις δομών στα σώματα ασφαλείας κατά τον κ. Δένδια φτάνουν από 30-47%.
Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι θα έρθει και δεύτερη φάση αναδιοργάνωσης με Προεδρικό Διάταγμα που θα αφορά σε αξιολόγηση προσωπικού, μεταθέσεις, και αναδιοργάνωση περιφερειακών υπηρεσιών.
Ο κ. Δένδιας είπε ότι το νομοσχέδιο φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του υπουργείου της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Γενικής Γραμματείας.
Στην παρουσίαση παρόντες ήταν επίσης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης και οι αρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.
news.gr
 
Top