Στη μνήμη των εκατοντάδων Πειραιωτών, που έχασαν τη ζωή τους κατά το βομβαρδισμό της πόλης, στις 11 Ιανουαρίου 1944, από την Αγγλική ΡΑΦ, πραγματοποιήθηκε στο Νεκροταφείο της Ανάστασης Πειραιά επιμνημόσυνη Δέηση χοροστατούντος του Πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Πειραιά π. Νήφωνος Καπογιάννη.

Στην μεγάλη αυτή στιγμή, τιμής και μνήμης για τους νεκρούς της Ελευθερίας, πολύ λίγοι Πειραιώτες παραβρέθηκαν και φυσικά απουσίαζαν οι Βουλευτές της Περιφέρειας του Πειραιά, Σχολεία και Φορείς που έπρεπε νάναι εκεί παρόντες για να διδάσκονται και να μαθαίνουν και αυτό οφείλεται μάλλον στην ελλιπή ενημέρωση. Νομίζουμε ότι σε όλα τα σχολεία, τουλάχιστον του Πειραιά θα πρέπει να γίνεται ανάλογη εκδήλωση μνήμης, ώστε οι μαθητές να γνωρίζουν γιατί αυτό θα μας βοηθήσει όλους να είμαστε καλοί γνώστες της Ιστορίας μας και να τιμούμε σύσσωμοι τους νεκρούς ήρωές μας.
Μεταξύ των παρόντων διακρίναμε, εκτός των άλλων και, τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο, ο οποίος και διάβασε τον «πανηγυρικό» της ημέρας, τον επίτιμο πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Κουβάτσο, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Αναστάσιο Κάρλες, Ευαγγελία Σαρρή, Ευστάθιο Κωνσταντούζο, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ Αντώνη Καλογερόγιαννη, Ιωσήφ Βουράκη, τον Διοικητή του Νοσοκομείου «Μεταξά», Δημοτικό και Ιατρό κ. Νίκο Βλαχάκο, την Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πειραιά κα Ελένη Δρύ, τον κ. Λάζαρο Παπαζαφείρη, τον Ιστορικό Ερευνητή και πρώην Πρόεδρο των Αποφοίτων της Ιωνιδείου κ. Δημοσθένη Μπούκη.

Γιάννης Κανατσέλης
 
Top