Αν νομίζατε ότι στην λίστα του Τειρεσία μπαίνουν μόνο όσοι έχουν "κοκκινίσει" είστε βαθιά γελασμένοι. Δυστυχώς μπαίνουν όλοι όσοι έχουν δανειοδοτηθεί και έχουν καθυστερήσει να καταβάλλουν δόσεις που ξεπερνούν το απίστευτο ποσό των....20 ευρώ!!
Και αυτό γιατί...
πέραν της "μαύρης" λίστας, δηλαδή του Συστήματος Οικονομικής Συμπεριφοράς Αθέτησης Υποχρεώσεων (ΣΑΥ) που καταχωρούνται δεδομένα που αφορούν εκτός των άλλων σε καταγγελίες συμβάσεων καρτών, καταγγελίες συμβάσεων χορηγήσεων καταναλωτικής στεγαστικής και επιχειρηματικής πίστης, υπάρχει και το Σύστημα Συγκέντρωσης Χορηγήσεων (Σ.Σ.Χ.) στο οποίο καταχωρούνται δεδομένα που αφορούν σε ενήμερες οφειλές και οφειλές σε καθυστέρηση προερχόμενες από πάσης φύσεως χορηγήσεις προς ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Δυστυχώς αυτό δεν το γνωρίζουν οι περισσότεροι με αποτέλεσμα να βρίσκονται προ εκπλήξεως όταν οι τράπεζες απορρίπτουν αιτήματα τους για έκδοση πιστωτικών καρτών, καταναλωτικών ή άλλων δανείων.
Το παράδειγμα που ακολουθεί και αποδεικνύεται από το έγγραφο, είναι χαρακτηριστικό. Δανειολήπτης, του οποίου συγκεκριμένη τράπεζα του έκανε προσφορά για έκδοση πιστωτικής κάρτας (για άτοκη εξόφληση των τελών κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του), την οποία και αποδέχτηκε, μετά από έλεγχο δεδομένων στο Σ.Σ.Χ, δεν του χορηγήθηκε τελικά.
Η τράπεζα του απάντησε με SMS, ότι: "Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ευρημάτων στη βάση δεδομένων της Τειρεσίας Α.Ε. δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στο αίτημα σας". Όταν "αγανακτισμένος" πέρασε εσπευσμένα και έντρομος από την Μασσαλίας 1, που εδρεύει η Τειρεσίας, έκπληκτος ενημερώθηκε ότι επειδή είχε καθυστερήσει να πληρώσει δύο δόσεις των 23 ευρώ, επί συνολικού ποσού 499 ευρώ που είχε δανειστεί μέσω καταναλωτικού δανείου από άλλη τράπεζα, εμφανίζεται στο σύστημα του Τειρεσία. Αυτός ήταν και ο μοναδικός δανεισμός που είχε λάβει εκείνη την περίοδο...
fpress.gr
 
Top